Főoldal » DCC, Modellvasút

Tisztítás témája

crash 2007 július 9 Nincs megjegyzés

Egyszerűen, mert tisztítatni kell. Aki régebb óta ismer, tudja, hogy az áramszedési és egyéb’ problémákkal küszködő Roco vágányokat hirtelen felindulásból jól eladtam – küzdjön vele az, akinek van rá érkezése, én nem érzem magam elég felkészültnek az N-es Roco-val való foglalatossághoz idegileg. Szóval ezért lett Unitrack itthon jáccáshoz’.

Nemrég elővettem ismét a pályát – godoltam a digit és a Traincontroller témát tovább finomítgatni. Előpakoltam a vonatokat – az európai témát, azokban vannak dekóderek – és azért próbából megfuttattam 1-2 dolgot. Az új Kato class 66 az új dekóderével ment, mint a kisangyal, de a Fleischmann 2016 megakadt a váltón. Gondoltam egy tisztítás nem árt. A kerekeit megnézvén kosz nem látszott rajta. Kémiai úton sötétítettek a kerekei, és a futófelületek szépen kivilágosodnak, ahol be lehet azonosítani szemmel a koszt – én ilyet nem láttam rajta. Ezért szétkaptam, és a kerekek és az áramszedők közötti részeket, illetve a forgóváz-nyák átvezetést megtisztítottam alkoholos megoldással – ez általában használ. Na, most nem. Végső megoldásként azt találtam ki, hogy bár a kerek tisztának, fényesnek tűnnek – a keréktisztítón egy kicsit megjáratom….
…és láss csodát : a mozdony olyan, mint új korában. Szóval egy kis keréktisztítás sosem árt.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.