Főoldal » Lapszemle, Könyvbemutató, Modellvasút

Model Railroader 2008/07

crash 2008 augusztus 19 Nincs megjegyzés

Számomra a Model Railroader, mióta veszem rendszeresen, egyfajta vasútmodell-kiadvány etalonná avanzsált. Minden témát érintenek a Z-től a G-ig, helyet kapnak az újdonságok, érdekességek, részletes modell-bemutatók .

Minden hónapban van egy kis modellépítés, és/vagy terepasztal-építés. Ebben a hónapban a vízkészítés rejtelmeibe avatnak be bennünket, azon belül is a fodrok, hullámok készítésébe. Tudom, ebben a témában minden gyártónak megvannak a tuti eszközei, de érdemes megnézni, hogy csinálják az MR-nél, rendkívül sok trükköt lehet tanulni. Külön tetszett, hogy az alapoktól kezdik, “megágyaznak a víznek”- szépen alaposan leírják, hogy miként kell a patakmedret elkészíteni.

Másik számomra tetszős témájuk a nagyméretű rakományok és készítésük. Leírják, miket lehet vasúton szállítani, hogyan készíthetünk ilyen szállítmányokat, és bemutatják a leggyakrabban előforduló spec transzport vagonokat.

Minden hónapban találok olyan részt a Producgt Review részben, ami felkelti az érdeklődésem. Ebben a hónapban a Kato GS4-es gőzöse, és a hozzá tartozó Pacific Daylight kocsiszett kerül bemutatásra. Érdekes dolgokat olvashatunk a vonat történetéről, majd darabokra szedik a modelleket. Három érdekességet fedeztem fel: a gőzösnek csak hárompólusú motorja van, ennek ellenére meg vannak elégedve a tulajdonságaival. Másik, hogy mintha kisebb lenne a vonóereje a gőzösnek, mint más modelleknek, de kihangsúlyozzák, hogy a tíz kocsis Pacific Daylight-et így is minden további nélkül elhúzza. Ez utóbbit én is meg tudom erősíteni, láttam videót, amin a mozdony egy 20 kocsiból álló szerelvényt húzott fel a V2-es Unitrack szett hídjára.

A legvégén a Bachmann Dynamis-ról olvashatunk, ezt viszont nem értettem, miért csak most?

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.