Főoldal » Lapszemle, Könyvbemutató, Modellvasút

Model Railroader 2008/08

crash 2008 augusztus 20 3 megjegyzés

Nem sokkal a júliusi szám után vettem kézbe az augusztusi számot (időhiány, és lusta voltam elmászni az újságoshoz), és meg kell mondjam, ezzel is igencsak meg vagyok elégedve.

A hírekben nekem tetsző dolog került legelőre: a Kato Maxi IV-es, konténerszállító szettje Pacer Stacktrain festésben. Impozáns, kék kocsik, kék konténerekkel.

Egy cikkben azt részletezik, hogy igen kis helyen, miként lehet terepasztalt építeni, de ez engem nem igazán kapott el – a switching layoutok nem vonzanak annyira. Azonban a terepasztal/modellépítős szekció másik két cikke nagyon jó. Az első Joseph Brandl európai(!) modellező technikáját mutatja meg, hogy miként készíti a hegyi füves részeket. Engem meggyőzött, egyet sajnálok csak, hogy a képek kis mérete miatt a lényeget alig lehet látni, és csak a leírásra lehet támaszkodni. Mindenesetre, ha nekilódulok a modellépítésnek, kipróbálom a modellező által ajánlott technikát, miszerint a kész, hálós fűszőnyeg széleit nemcsak szálas fűvel, de szivacsőrleménnyel is megdolgozza.

A másik, terepasztal-építőknek szánt cikk a háztetők feljavításával foglalkozik: hogyan lehet átépítéssel, vagy csak egy szimpla festéssel élethűbbé varázsolni épületünket.

Ritka, ha nekem H0-ás téma tetszik, de a Product Review részben a Con-Cor M10000 motorvonatot veszik górcső alá. Ez az a bumfordi, rácsos orrú UP motorvonat, ami már kilenc éves koromban is nagy kedvencem volt, amikor rongyosra olvastam Mezei István Mozdonyok című könyvét. A motorvonatról annyit kell tudni, hogy kora első komolyabb motorvonata volt, pár hónappal megelőzte a Zephyreket. A modelltől nagyon hanyatt vannak az újságírók esve – ha N-ben lesz, akkor én is be fogom szerezni ezt a vasúttörténet jelentős mérföldkövének tekinthető vonatot.

A végére a Trackside Photos szekció maradt – ebben a hónapban különösen szép képek sikerültek. Ezek közül is nagy kedvencem a brit kolumbiai vasút ihlette kép, a csíkos orrú M420W-vel.

6 votes, average: 4.50 out of 56 votes, average: 4.50 out of 56 votes, average: 4.50 out of 56 votes, average: 4.50 out of 56 votes, average: 4.50 out of 5 (6 votes, average: 4.50 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


3 megjegyzés »

 • avatar
  fegan mondta:

  Magyarországon kapható? Ha igen, hol és mennyiért? Esetleg webáruházba új termék…?

 • avatar
  IST mondta:

  Igen, kapható, jellemzően a nagyobb bevásárlóközpontok újságárusainál. Én legalábbis az Árkádról biztosan tudom, hogy ott van.

  Kár, hogy brit lapokat senki sem tart, még kérésre sem. :-(

 • avatar
  crash ( a szerző ) mondta:

  http://hungaropress.hu/ -n lévő telefonszámon érdeklődj, és meg tudják mondani, melyik a Hozzád legközelebb eső bolt, ahol kapható. Én is így találtam meg, én a MOM-ban veszem.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.