Főoldal » Hardver, Szimulátorok, Virtuális Vasút

Monitorozzunk

IST 2008 augusztus 24 Nincs megjegyzés

Az alig egy hete megjelent Mk2-es javítócsomag magával hozta azt az újdonságot Rail Simulator-hoz, hogy immáron egyszerre több monitoron is nézhetjük a programot. Erről kapunk most egy kicsit részletesebb tájékoztatást a Rail Simulator honlapján, valamint itt a lapozás után.

A program készítői a Matrox TripleHead2Go rendszerét ajánlják, amely 3 képernyőt tud egyszerre kezelni. Meglehetősen egyszerűen ráköthető a videókártyára és a monitorokra, hiszen tulajdonképpen egy gépházon kívüli hardverről van szó. Ennél fogva ha három darab 1280×1024-es felbontású képernyőt pakolunk egymás mellé, akkor a látható felbontás 3840×1024 lesz. Ennélfogva a látótér is jelentősen megnövekszik, érdemes megszemlélni a hivatalos honlapon fent lévő képeket.

Kipróbálnám egyszer a dolgot, mert meglehetősen bíztatóan néz ki. Nyilván emiatt a funkció miatt nem fogok beruházni még két ugyanolyan monitorra, mint amit most is használok, de azért kíváncsi lennék működés közben hogyan néz ki a dolog. Körbenéztem a hazai számítástechnikai piacon: egy Matrox TripleHead2Go hardver durván 75 ezer forintba kerül, szóval ez is kimarad a bevásárlásból. Ami viszont még érdekelne,  hogy vajon mennyivel fogja vissza a számítógép sebességét az, hogy tulajdonképpen három képet kell kirajzolnia, milyen vason hajlandó normálisan elfutni ilyen megoldással a Rail Simulator. Ha van erről bármilyen tapasztalatotok, ne fogjátok vissza magatokat és írjátok meg!

2 votes, average: 3.50 out of 52 votes, average: 3.50 out of 52 votes, average: 3.50 out of 52 votes, average: 3.50 out of 52 votes, average: 3.50 out of 5 (2 votes, average: 3.50 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.