Főoldal » Szimulátorok, Virtuális Vasút

Szigetújfalu

IST 2008 augusztus 19 1 megjegyzés

Úgy tűnik a fejlesztők szórakoznak velem. Alighogy megírtam frissen a hírt a Rail Simulator-os Mk2 közelgő megjelenéséről, rá egy napra kiadták. Olvasom a BVE Klub fórumán, hogy néhány hét múlva várható egy újabb BVE pálya, megírom róla a hírt, erre ma már elérhető és letölthető. A bosszúság persze csak színjáték, örülök mindig az új dolgoknak, pláne ha olyan minőségű anyagról van szó, mint amit ma kaptunk BVE-hez mamutseggtől.

A pálya egy valós települést, Szigetújfalut mutatja be, viszont egy elképzelt villamoshálózat segítségével. Igen, hálózatról van szó, utunk során ugyanis több helyen is kitérőkön haladunk át, amelyek másik vonalakra vezetnek. Ezek sajnos nem játszhatók, bízom benne, hogy csak egyelőre nem. Jelenleg az 1-es számú járat vezethető egy T5C5 segítségével közlekedhetünk rajta. A vonal hossza 8875 méter, a menetidő 26 perc, amely idő alatt 16 megállóba érkezhetünk meg.

A kidolgozottság remek, ráadásul igencsak változatos képet mutat. Bár néhány objektum jól láthatóan más pályából származik, a tereptárgyak jelentős része most mutatkozik be a BVE-vel játszóknak.  Tucatszám van belőlük, szinte minden másodpercben feltűnik egy-egy új épület. A készítő elmondása szerint Szigetújfalu valós házai elevenednek meg a játékban, így a helyiek biztosan ráismernek lakhelyükre. Azt hiszem egy látogatást nekem is tennem kell arrafelé.

Külön öröm volt látni számomra, hogy a készítő a megállótáblák menetrendjeire is odafigyelt, így több járatos megállónál mindegyik menetrendje ott szerepel. Ráadásul olyan apróságok sem maradhattak el, mint a település kezdetét és végét jelző tábla, a telefonfülkék, vagy a postaépület oldalára kitett postaláda.

A komplexitásra és a belefektetett munkára jól jellemző, hogy a pálya 1 évig készült kisebb-nagyobb megszakításokkal. És az az érdekes az egészben, hogy egészen eddig nagyon jól titkolva is volt a folyamat, ezáltal a készítő megmenekül a szokásos kérdéstől: mikor lesz már végre kész?

Jelentem: a pálya teljesen készen van, nekem legalábbis tökéletesen megfelel. Kellemes szórakozást nyújt, ami nem is ér véget túl hamar. Mivel mind a BVE, mind a Szigetújfalu pálya ingyen letölthető (ez utóbbi a készítő honlapjáról), ezért mindenkinek csak javasolni tudom a kipróbálását.

11 votes, average: 4.55 out of 511 votes, average: 4.55 out of 511 votes, average: 4.55 out of 511 votes, average: 4.55 out of 511 votes, average: 4.55 out of 5 (11 votes, average: 4.55 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    taurus-1047 mondta:

    Gratula a készítőnek, nagyon hangulatos, szépen kidolgozott a pálya! Kár, hogy nekem hamar beadja a kulcsot a BVE… :(

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.