Főoldal » Énblog, Építés, Modellvasút

Énblog – épül a resica

crash 2008 szeptember 8 Nincs megjegyzés

 

Nem kell hangyát számolnom egy darabig, az szent. A Resica elején lévő homlokfalra felraktam a három tucat szegecset, ezzel a hangyászkodási hajlamaim egy életre kinyírtam. A homloklap felhelyezésekor a kit utasításait nem követtem (ekkor sem..). Eredetileg a pályakotró két miliméterrel a sínkorona szintjétől kell, hogy legyen, azonban korábbi modulos tapasztalataim miatt ezt háromra növeltem, így kevesebb esélyt adva a modulcsatlakozásoknál a fennakadásra.

A következő lépés a hengeröntvény felhízlalása volt. Az eredetit foglaltam körbe sztirollal, és segítettem a végső formában Putty-val. Azért hagytam meg az eredeti öntvényt, mert abban különféle rögzítő csavarok helyei vannak, és a sztirolban nem lehetett volna ezek helyét kialakítani. Most itt tartok – haladás idővel, remélem. A következő a kazán támjának elkészítése lesz.

Képek: a legfelső kép a mostani állapotot tükrözi. Alatta a két kis kép a homloklemezt összeállítás előtt és után, a szegecseléssel mutatja. A legalsó képet pedig azért raktam fel, hogy lehessen látni, miként került a plusz sztirol a hengeröntvényekre.
 

3 votes, average: 4.67 out of 53 votes, average: 4.67 out of 53 votes, average: 4.67 out of 53 votes, average: 4.67 out of 53 votes, average: 4.67 out of 5 (3 votes, average: 4.67 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.