Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir

Kato PRR GG1

crash 2008 szeptember 25 1 megjegyzés

A Kato ért a modellkészítéshez, ezt meg kell hagyni. Azonban mostanság a marketingjükre is fejlődött: eddig szép csendben jelentették meg a modelljeiket, míg az utóbbi időben szeretik előre bejelenteni az ütős dolgokat, hogy legyen miről beszélniük a modellezőknek. Ilyen téma a Pennsylvania GG1-ese is, amit már lassan nyolc hónapja bejelentettek, és sokan lélegzetvisszafojtva várnak. Nem csoda, szerintem a GG1 a leghíresebb villanymozdony a világon. A szépsége mellett lenyűgöző az a profizmus, amivel meg lett tervezve, amely lehetővé tette, hogy majd ötven évig szolgáljon olyan helyen,ahol nap mint nap igen intenzív terhelésnek volt kitéve.
Ilyen prekoncepciókkal készültem én is a Kato új N-es modelljének, a GG1-esnek a megjelenésére. A gyári képek alapján érdemes volt várni, ismét olyan modell kerül az N-es modellezők kezébe, amely láttán a félnullások bolhacirkusz jelzőjét csak mosolygással lehet kísérni.

A kidolgozottságról a képek tanúskodnak, ezek alapján nincs szégyellnivalója a mozdonynak. A menetirány-szerinti fények, a kivilágított mozdonytáblák már tulajdonképpen alap-tartozéknak tekinthetők egy új modellnél. Azonban két dolog mellett nem lehet elmenni: a gyári anyagok szerint ügyeltek arra, hogy az egyenetlenül lerakott pályán is jól fusson ez a hosszú, és sok kerékpárral rendelkező gép. Ezt a kerekek új felfüggesztésével érték el ? majd meglátjuk, ha kézben lehet tartani.

A gép DCC előkészített, de nem a nálunk megszokott 6 pólusú dugóval, hanem ez úgynevezett drop-in dekódereket képes fogadni. Ez nem más, mint egy speciális, a mozdonyhoz tervezett nyáklap, amin a dekóder is rajta van, és az analóg áramköri lapot kell erre kicserélni. A GG1-be az sd40-hez tervezett nyák megy bele. Külön felhívják a figyelmet a mozdony erejére, 4%-os emelkedőn minden további nélkül képes 15 kocsi vontatására, és a 249mm-es sugarú ívekből összerakott S-kanyart is siklás nélkül leküzni.


Képek : Kato

 

3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 (3 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    vasutfan mondta:

    Ez egy nem gyenge modell! Nagyon ÜTŐŐŐS!!! BRUTÁL 1 gép! :smile:

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.