Főoldal » Modellvasút, Terepasztalterv

Terepasztalterv – H0 290X135cm

crash 2008 november 27 7 megjegyzés

Egy régi ígéretemnek teszek eleget most, mégpedig terepasztal-terv vonatkozásában. Kaptam jópár levelet ez ügyben, akkor hajrá, vágjunk bele ebbe is :)  Azonban nem csak nekem áll a lehetőség, aki úgy érzi, szívesen megosztja másokkal a rajzolt terveit, az ne habozzon, tessék alkotni és publikálni a vonatmagazin.hu-n.  A sort egy H0-ás mértű tervvel nyitom, klikkelés után pedig egy rövid leírást is lehet róla olvasni.

Az alapötlet egy völgyben fekvő kisebb állomás, mellékvonali, vagy kisebb forgalmú fővonali részen. A terv alapkoncepciója az állomás felett átmenő nagy völgyhíd, és a látványos vonalmenet. Ez utóbbiból három rész van, ahol figyelhetjük a vonatot haladás közben – van aki nem szeret tolatni, csak nézni a vonatait. 

Három vonatot lehet járatni felváltva, de ha a hátsó parádé-részt hegy alá rejti az ember, ott akár egy háromvágányos rejtett állomás is elfér, és van lehetőség a vonatcserére.


6 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 5 (6 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


7 megjegyzés »

 • avatar
  VasutModellFan mondta:

  Végre asztalterv! Az egyik kedvenc részem volt az Indóházban, amíg csináltad! Milyen gyakran lesz ?

 • avatar
  crash ( a szerző ) mondta:

  :) Örülök, hogy tetszik. Gyakoriság ? nem gondolkoztam még rajta, de szerintem hetente egy terv elég.

 • avatar
  1116001 mondta:

  Nem rossz!! REmélem lesznek majd jó zsúfolt asztaltervek is :)
  Milyen programmal csinálod?

 • avatar
  crash ( a szerző ) mondta:

  Wintrack-kel készülnek a tervek.

 • avatar
  Joxy mondta:

  Legyen majd valami jó kis tolatgatós, iparvágányos terv is :wink:

 • avatar
  Regio mondta:

  Engem érdekelne egy kis városi vasúti kitérő is… Még nincsnek konkrét ötleteim,de jó lenne valami pályát alkotni a TW 6000-nek…

 • avatar
  nygma mondta:

  Crash, nem raknal ossze egy kis Wintrack how-to-t? Az alapokkal mar tisztaban vagyok, tudok vagany fektetni, tudok flexi-t berakni, de a terep es a 3D egyaltalan nem megy. Tudnal kesziteni egy roid cikket a 3D-rol? Es hogyan kell a magassagot megadni?

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.