Főoldal » Stratégiák, Virtuális Vasút

Befutott a Railroad Lines

IST 2008 december 21 3 megjegyzés

Néhány órája említést tettem pár tesztelésre váró programról, amelyek között ott van a Railroad Lines is. A nyár folyamán feladott rendelésünk ugyanis tegnap befutott Ausztráliából, magában foglalva ezt a játékot is. Hónapokkal ezelőtt már írtam róla pár sort, így azt nem ismételném meg, viszont tovább lapozva egy rövid képes összefoglalót olvashattok tőlem első benyomások címszóval.

Szóval akkor lássuk az első benyomásokat és az első képeket a progiról:

A játékot stratégiai-menedzselő programnak mondanám, a sínek, épületek, állomások elrendezése adott, mi csak a vonatok számát illetve összetételét tudjuk megváltoztatni. A grafika nem túl részletes, viszont még így is látványosnak mondanám. Ennek fejében fut mint az álom a progi, röccenést eddig még nem tapasztaltam. Nohab fanatikusok előnyben, akár ilyen gépet is tudunk mozdonyként alkalmazni.

Kicsit eltávolodva a szerelvénytől jól látszik, hogy nem is olyan kicsi a terület. Sajnos nincs áttekintő mód vagy valamiféle térkép, így egy-egy pályánál az első perceim arra mentek el, hogy felfedezzem a vágánykapcsolatokat, a gyárak és állomások elhelyezkedését.

Néhány pályát játszottam eddig végig a húszból. A fenti képből is látható, hogy különböző festésű járgányokat vonhatunk irányításunk alá, ráadásul többfajta kocsit vontathatunk. Ezek egymástól nem csak a kinézetükben, hanem a kapacitásukban is különböznek, így egy személyvagon például 50-80 utast tud egyszerre elvinni. Az állomás épülete fölött éppen azt láthatjátok, hogy mindenkit felvettem a vonatommal az utasok közül (0), míg az állomás kapacitása max 950 utas. A kép bal oldalán információs ablak található, azzal tudunk a vonatok között váltani, lévén elindítani, megállítani nekünk kell azokat. Ami kissé érdekes élmény több szerelvény esetén, mert pl. az állomásokon nem állnak meg maguktól. Az első néhány pályán ez még nem jelent problémát, később azonban szerintem ez érdekes helyzeteket eredményezhet.

Háromféle nézet van a játékban, egy szabadon vezérelhető, egy a mozdonyhoz kívülről rögzített és egy a vezetőállásról. Ráadásul ez a járműtől függően van kidolgozva, itt például éppen egy ICE elején ülök. Meglepően hatásos nézet, azt kell mondjam.

Elsőre kellemes a progi, nincs agyonbonyolítva, kb 3 perc játékkal bele lehet jönni. Egyszerű a játékmenet, viszont biztos vagyok benne, hogy a későbbi küldetések már igen komolyan megizzasztanak majd, annyi a lehetőség a rendszerben.

Mivel csak korlátozott darabszám futott be és további rendelés szinte biztosan nem lesz belőle, ezért akit érdekel a játék, az kérem írjon e-mail-t vagy kommentet ide! Az ára 3900 forint, ami szerintem korrekt összeg érte.

3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 (3 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


3 megjegyzés »

 • avatar
  juhaszjani mondta:

  Ezt a progit két héttel ezelőtt láttam egy újság mellékleteként és ott 750ft volt az újság és nem demo volt a melléklet hanem teljes játék:???:

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Segíts nekem, mert én nem tudok róla, melyik újságban jelenhetett meg.
  A progi amúgy mindössze négy hónapja van piacon, jelenleg 20 euróért adja a kiadó (kb 5400 forint, amihez képest a 3900 szerintem egészen jól hangzik). Kíváncsi vagyok melyik magazinnak sikerült megszereznie a jogot.

 • avatar
  juhaszjani mondta:

  Nem tudom sajnos :oops: én kép alapján ítéltem, nem teccett és meg se vettem a magazint. 2 hete voltam kórházba és amíg anyu pannon feltöltőkártyát vett én addig nézelődtem az újságok közt és pont kezembe fogtam egyet amin ez a játék volt és csak 750 forintért. ÉS nem demo volt mert teljes játék mellékletként volt feltüntetve. Valami gagyi cd-s újság volt mert nem ragadt meg a magazin neve, sajnálom.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.