Főoldal » Vasút, Vasúti hír

Búcsú tőled EWS

IST 2008 december 27 7 megjegyzés

Januártól búcsúzhatunk az EWS brit vasúti teherszállító cégtől, amely gyakorlatilag piacvezető pozíciót töltött be hazájában. Korábban is ismert volt, hogy a DB Schenker része lett az English, Welsh & Scottish (EWS) vállalkozás, de most már az is biztos, hogy 2009. január 1.-jével ezen a néven már nem fogjuk emlegetni. Hivatalosan is átkeresztelődik ugyanis az új tulajdonos kívánalmainak megfelelően. A DB Schenker a működését három részre osztja a terjeszkedési tervének megfelelően. Az EWS immáron a csoport nevén (azaz DB Schenker-ként) a nyugati régióért felel, azaz az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Spanyolországban fognak dolgozni. A középső régió Németországot, Olaszországot, Hollandiát, Belgiumot, Svájcot, Dániát és Svédországot fedi le, míg a keleti régió Lengyelországot és Kelet-Európát. A hírek szerint ez együtt jár majd a járműállomány átfestésével, azaz úgy tűnik elköszönhetünk szép lassan az arany-gesztenyebarna mozdonyoktól.

(A kép az EWS sajtófotói közül származik.)

1 vote, average: 3.00 out of 51 vote, average: 3.00 out of 51 vote, average: 3.00 out of 51 vote, average: 3.00 out of 51 vote, average: 3.00 out of 5 (1 votes, average: 3.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


7 megjegyzés »

 • avatar
  nygma mondta:

  Akkor most már biztos hogy vagy Freighliner van GBRF Class 66-ost kell venni :cool:

 • avatar
  pre-zli mondta:

  Na akkor most mitévő legyek a szoba közepére álmodott N-es birodalomban? Kikiáltsam a nosztalgiaüzemet, hirdessem meg eladásra az EWS flottámat (1 db Class66 + 12 db HTA), vagy kezdjem el átfesteni? :???:

 • avatar
  nygma mondta:

  Nagyon kíváncsi leszek az új festésre. Valami piros DB szín lesz, vagy valami egyedi?

 • avatar
  crash mondta:

  Noigen, ez a dilemma a vasútmodellezőnek. Megvesszük a kedvenc szerelvényt, az a ****** vasút meg nem átfesti az eredetit? Vehetjük meg mégegyszer, vagy lehet átfesteni, ami nem mindenkinek járható út.
  Én a DB szerelvényemmel jártam így. Amikor még a délibe Sissz járt, bevásároltam egy EC szerelvényt, szépen apránként. Két héttel a vaezérlőkocsi megvétele után már az ICE festésű kocsikból voltak a vonatok kiállítva. Nem voltam kétségbeesve, áááá :)

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Azért az el fog tartani egy darabig, míg azt a rakat mozdonyt plusz vagont átfestik. Úgyhogy annyira nem kell elkeseredni. :-)
  Ezzel kapcsolatban írta valaki egy brit modellezős levelezőlistán, hogy akkor végre már nem modern témában modellezik.
  Esetleg még javasolnám ezt a fórumot, van egy-két átfestési elképzelés képe benne: http://www.rmweb.co.uk/forum/viewtopic.php?f=7&t=35284

 • avatar
  nygma mondta:

  Hát azért a fórumozóknak igazuk van, hogy lehetne valami könnyebben kiejthető neve is ennek a társasagnak. Azért remélem nem valami unalmas piros DB festést találnak ki. Mind az EWS és a Freightliner is pont az egyedi megjelenés miatt tetszett.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Lehet, hogy az dönt majd melyik festék az olcsó. :-)

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.