Főoldal » Modellvasút, Terepasztalterv

Terepasztalterv – N 200x104cm

crash 2008 december 4 5 megjegyzés

Egy régi, klasszikus ötletet gondoltam tovább ezen a terven: egy állomás lenn, a masiniszta orra előtt, míg egy fenn, a megas hegy tetején, ahol a két irányból érkező vonatok keresztezhetnek, de lehet érdekes vonatmozgásokat megvalósítani előzésekkel is. A terv rajzolásakor arra voltam kíváncsi, hogy miként lehet minél kisebb helyen megjeleníteni a sziklás hegyoldalban felfelé kúszó vonatokat.Ennek eredménye az lett, hogy a balra menő vonatok kétszer elmennek az alsó állomás felett, mire eljutnak erős emelkedőn a felső állomásig. Helyszűke miatt a másik oldalnál ilyesmire nem volt lehetőség, ott egy spirálemelkedőn keresztül tudnak a vonatok felkapaszkodni a felső állomásra. 

A hegyes táj roppant jó lehetőséget ad azoknak, akik szeretik a sziklás hegyoldalakat. Akár sima, füves részek, akár sziklák szabdalta erdő is megjeleníthető a tájon. Az igazán mániás modellező felépítheti a BRAWA felvonóját az állomás és valamely hegycsúcs között, még több életet vive a terepasztalba.

 

 

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


5 megjegyzés »

 • avatar
  Zsivany mondta:

  A jobb hátsó sarokban a spirál meg a kanyar elfér egymás alatt/felett? Kicsit sűrűnek tűnik ott a vágánzat magassági szempontból.

  Egyébként tetszik a terv. Tiszta ÖBB hangulatom lett. :grin:

 • avatar
  crash ( a szerző ) mondta:

  Ott hátul annyi csalás van a dologban, hogy a spirál több szintes, meredekebb, 5%-os emelkedésű, és a másik vágány a spirál két szintje között elmegy. Nem volt egyszerű, de mivel láttam ilyen megoldást máshol, kíváncsi voltam, öszzehozható-e. Összehozható :)

  Öbb hangulat: ne is mond, épp tegnap keresgéltem témát az építendő modulállomáshoz, és a fene megesz, hogy hagyjam a magyar témát, és csináljak valami jó osztrák állomást :)

 • avatar
  morhange mondta:

  Ezt a progit le lehet tölteni vhonnan? És egyáltalán mi a neve? :D

 • avatar
  crash ( a szerző ) mondta:

  Wintrack a program neve, és a http://www.wintrack.de oldalról tölthető le.

 • avatar
  morhange mondta:

  Köszönöm.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.