Főoldal » Fotósuli, Vonatfotózás

Képértékelés – utánlövés a dupla tolómozdony felé

Benbe 2009 január 1 1 megjegyzés
Két ZSCS 751-es Bardotka Losonc és Fülek között tológépként

Két ZSCS 751-es Bardotka Losonc és Fülek között tológépként

Gondban voltam ezzel a képpel. A jó napállású magaslati helyekből nem akadt túl sok a közelünkben, így nem volt választási lehetőségünk. Azt RwMan Füleken kiderítette, hogy egy tehervonat jön, amelyik tológépeket is kap, így a téma adott volt. A gond csak az, hogy a szűk helyen csak laposan lehetett rálátni a vonatra, és a tológépek sehogyan sem tudtak volna egy elölről készült képen érvényesülni.

736 007-6 és társa egy tehervonattal kapaszkodik Losonc (Lučenec) felé

736 007-6 és társa egy tehervonattal kapaszkodik Losonc (Lučenec) felé

A táj szép volt, színes, illett a vonómozdonyokhoz, és még egy kis templomtorony is érdekesebbé tette. A két kis bordó Bardot a háttérben viszont túl kicsi volt, ezért úgy döntöttem, hogy feltétlenül lövök egy képet a vonat végéről is: ez lett a legfölső fotó.

Felüljáróról dolgoztunk, így a két mozdonyon kívül csak fél kocsi látszik ki alóla és a bozótból. A háttér nem olyan látványos, mint előbb, de a sok kis ház ellenére valamennyire egyszerűnek mondható, így nem zavar be a képbe. A bozót annál inkább, a kis bokrot pedig nem tudtam semlegesebb helyre tenni a hátsó mozdony közepénél. Inkább ott, mint a két mozdony között, vagy valami más, éles határvonalnál!

Ami miatt viszont megírtam ezt a kis cikket, az az, hogy kíváncsi vagyok, mennyire érezhető, hogy ezek tológépek. Próbáltam úgy elhelyezni a két Bardotkát, mintha jobbról jövő vonómozdonyok lennének, helyet hagytam előttük, mintha az a teherkocsi ott sem lenne. Sőt, a felüljáró túlméretezett töltésével igyekeztem kicsit balra billenteni a képet, ezzel azt az illúziót erősítve, hogy a szerelvény balra halad, tehát ezek tológépek. Nem tudom, sikerült-e!

3 votes, average: 3.67 out of 53 votes, average: 3.67 out of 53 votes, average: 3.67 out of 53 votes, average: 3.67 out of 53 votes, average: 3.67 out of 5 (3 votes, average: 3.67 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    IST mondta:

    Én csak abból gondolnám, hogy tolómozdonyok, hogy vagy több helyet szoktál hagyni a járművek előtt, vagy az egész szerelvényt láttatod a hagyományos szerelvényeknél. Na meg persze bal oldalt túl sok a zöld ahhoz, hogy jobbra mehessenek a gépek.
    Mondjuk ha nem írod hozzá a sztorit, akkor simán elhinném, hogy jobbra mennek.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.