Főoldal » Szimulátorok, Virtuális Vasút

MSTS2 – Game Over?

IST 2009 január 24 3 megjegyzés

Érdekes hír látott napvilágot a Microsoft háza tájáról:
A Microsoft bezárja az Aces Game Studio-t, azt a céget, amelyik többek között a Flight Simulator-t is fejlesztette. Ez a lépés része annak, hogy 5000 embert terveznek elbocsátani a vállalatóriástól, ebből 1400-at gyakorlatilag azonnal, a többieket 18 hónapon belül. A Microsoft inkább a LIVE tartalmakra koncentrálna (nyilván, hiszen abban van a nagyobb pénz), amiben persze lehet repülőgépszimulátor program is, de egyelőre nem tudni milyen, tovább viszik-e a Flight Simulator fejlesztését.
És hogy ez miért érdekes számunkra?
Nos azért, mert az MSTS 2-t is ez a csapat fejlesztette, gyakorlatilag a Flight Simulator X motorjára. Ha bezárják a fejlesztőcéget, akkor ez azt jelentheti, hogy a Microsoft immáron másodszor is kihúzza a Train Simulator 2. része alól a szőnyeget, további várakozásra ítéltetve ezzel az első rész rajongóit. Ugyanakkor tudni kell, hogy hivatalos bejelentés még nem hangzott el az MSTS2 további sorsával kapcsolatban, szóval egyelőre mindenki csak találgat.

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


3 megjegyzés »

 • avatar
  taurus-1047 mondta:

  Az tény, hogy november óta csend honol a program (TS2) honlapján. Azért kár lenne érte, az FS sorozatért mindenképp. Sajnos nem vagyunk agyonöntve jobbnál jobb vasúti szimulátorokkal, így nagy hiány 1-1 program meg nem jelenése :cry:

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Mindenképpen kár érte.
  Pénzügyileg úgy tűnik egyre kevésbé éri meg ilyen programokra fordítani az erőforrást ha van olyan, ami jobban jövedelmez. Márpedig van.
  A repülősök az FSX-szel szerintem még kihúzzák néhány évig, addig pedig sokminden változhat. MSTS-nél már túl régóta húzzuk, túl régóta várunk az újabb verzióra, az új programra.

 • avatar
  taurus-1047 mondta:

  A gazdasági válság elérte a szoftveripart is. Ki tudja még mi minden késik vagy nem jelenik meg e miatt akkor. A WOS2-vel sem véletlenül csúsznak gondolom. Ha így alakul még 2016-ban is a jó öreg TS-sel fogunk játszani. Az FSX azért jóval modernebb és újabb játék, a kiegészítőivel együtt még sokáig kihúzzák vele. De sajnos vasúti fronton nem tudok semmit ami “leválthatná” a TS-t. Hacsak a Kuju nem fogna bele az RS2-be, de a mostani helyzetben az is gazdaságtalan lenne, nem biztos, hogy az EA kiadna mégegyszer egy ilyet. Tudom, hogy ott van a Zusi3, de szerintem nincs annyira elterjedve mint a TS. Róla sincs hír már egy ideje. A Trainz Simulator sorozatot nem venném ide, mert nem túl szimulátor. Na mindegy, a remény hal meg utóljára. :roll:

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.