Főoldal » Modellvasút, Terepasztalterv

Terepasztalterv – H0 300x155cm

crash 2009 január 5 1 megjegyzés

3d00Egy régebben, máshol már publikált terepasztal-tervem következik most a sorban. Az újbóli elővétel oka, hogy kaptam egy levelet egy olvasótól, aki elkérte a tervet nagy felbontásban. A 3d-s képeket úra kellett készíteni, mert csak a terv volt meg, és ha már újrakészítettem a képeket, gondoltam kirakom az oldalra, hogy elérhető legyen.

Az alaptéma egy kisváros állomása, a vonalvezetés pedig a klasszikus nyolcas, csak még egy csavarral megnyújtva. Azzal, hogy a váltókörzetek ívbe kerültek, sikerült az állomás első három vágányát 190cm hosszúra venni. Így 5-6 négytengelyes személyvagon mozdonnyal együtt elfér az állomáson, és a minimális R4 íveknek köszönhetően modern, hosszabb kocsik is közlekedtethetőek a pályán.  A fűtőház a dízel-, vagy villanymozonyok közlekedtetésével is megmaradhat, legfeljebb a szenelő és homokoló tornyokat nem szükséges megépíteni.

Ugyanezt az asztalt N-es méretben is megrajzoltam, a következő publikálandó terv ez lesz.

6 votes, average: 4.83 out of 56 votes, average: 4.83 out of 56 votes, average: 4.83 out of 56 votes, average: 4.83 out of 56 votes, average: 4.83 out of 5 (6 votes, average: 4.83 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    Benbe mondta:

    Ez egy rafinált, de egyszerű terv. Külön tetszik a hátsó körüljáróvágány és a fűtőházi bejárás, nagyon érdekes tolatásokat lehet csinálni.
    Másodrangú fővonali állomásnak tökéletes, motorvonattól intercityig bármi járhat itt. Ha a körfűtőház helyett csak kis mozdonyszín kerül bele, akkor van hely ipartelepnek, komoly irányvonatokat fogadhat az állomás a fedett teherpályaudvar nyújtotta átmenő teherforgalom mellett.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.