Főoldal » DVD-Magazin, Lapszemle, Könyvbemutató, Virtuális Vasút

Train Sim Magazin 2/2009

IST 2009 január 17 6 megjegyzés

tsmagazin4Hazaérve tegnap a munkahelyemről, egy A4-es boríték fogadott az íróasztalomon. Meglepődve vettem észre, ugyanis a Model Rail már befutott, a Bachmann klubújságjának megjelenése még odébb van, az N Gauge Journalé szintén. Kibontva csodálkozva láttam, hogy a Train Sim Magazin 4. száma figyel benne, amelyet még egyik honlapon sem reklámoznak, beleértve mind a hivatalos weboldalát a magazinnak, mind az Aerosoft webáruházát. Így nem kicsit lepődtem meg, ezer hála és köszönet érte Jan Bleiß-nak, főleg azért, mert most nem írtam bele semmiről. Mondjuk így is teljes az újság, lássuk hát a tartalmát:

- Folytatódik a World of Subways, ráadásul német témával, így egy német lap nem engedheti meg magának, hogy ne számoljon be néhány képpel a Voolume 2: Berlin Linie U7-ről. Érdekesség, hogy bár még sehol sem láttam, az újságban már szerepel a doboz kinézete egy reklámban, valamint egy meglehetősen jól kinéző mozgólépcsős kép is. A progi fórumán egyébként elterjedt némi pletyka, hogy a letölthető változat január 30.-án, a dobozos kiadás február 19.-én lesz elérhető, azonban ezt még nem erősítette meg senki. Igaz, nem is cáfolták…

- Szintén kapott egy rövid cikket a Trainz Simulator 2009, de gyanítom a két oldalnál többet is meg fog érni ez a program. Gondolom majd ha eleget tesztelték, akkor bővebb bemutatót is láthatunk majd.

- A szokásos ProTrain leírások sem maradtak ki a lapból, ezúttal a ProTrain 24-ről (Kassel-Fulda) és a ProTrain 21-ről (Kiel-Flensburg) olvashatunk, de nem maradhatott ki a German Trains sorozat sem a 10. részével. Persze mindegyik MS Train Simulatorhoz való, csakúgy, minta később szerepet kapó German Railroads Mega Collection is.

- Aki Dániában szeretne vonatozni, annak öt oldalon ajánlják figyelmébe a Sealand Old III pályát MSTS-hez, amit a www.oldtimerklubben.dk honlapról lehet ingyen letölteni. A csomag mérete 160 megabyte és szükség van hozzá az XTracks 3.17-re és a Newroads 3.2-re is.

- Térjünk át Amerikába, ahonnan a 3DTrainStuff alkotása, a Donner Pass útvonal jelentkezik Jan Bleiß tolmácsolásában, majd ugorjunk át Angliába, ahonnan az Isle of Wight és a Class 66 csomag bemutatására kerül sor.

- Szintén a német főszerkesztő tesztelte le a Zusi 2.4-et, bár már mindenki a 3-at várná, sajnos ez az újság szerkesztőségének sem sikerült.

- A végére pedig némi oktatási rész került, két sorozat indult, egyik az activity-készítés MSTS-hez, másik objektuméptés 3D-Studio Max programmal.

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


6 megjegyzés »

 • avatar
  juhaszjani mondta:

  Mennyibe kerül ez a magazin és milyen időközönként jelenik meg?

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Az ára németeknél 5 euró, osztrákoknál 5,80 euró és kéthavonta jelenik meg.

 • avatar
  1116001 mondta:

  IST!
  Az előző számba írt cikked magyar verzióját mikor olvashatjuk? :)

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Hamarosan, szerintem holnap vagy hétfőn felkerül az anyag.

 • avatar
  trainmodeller mondta:

  A címlapon levő villanygép annyira illúzióromboló: a kerekek mint a modellvasúti kocsik kerekei, tengelyekkel vannak összekötve :( Vicc. Anno a csörgőnél Bgabor simán megcsinálta a kardánokat is, nemhogy ezt…

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  A German Railroads sorozat sohasem az igényességéről volt híres.
  Mondjuk gyanítom azért nem foglalkoztak vele, mert úgysem látszik játék közben. Mondjuk címlapra ez a felvétel kissé gáz ez miatt…

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.