Főoldal » Élménybeszámoló, Vonatfotózás

Az ország leghóbiztosabb síterepe

Benbe 2009 február 3 4 megjegyzés

…is a közelben van, de a megmaradt két bakonyi vasútvonal közül én ezúttal a villamosított Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely közöttit választottam fotózásra. Először Hajmáskérre mentem, ahol a Séd patak völgyének durva sziklaalakzatait kívántam háttérként fölhasználni. p2021981r

Hajmáskér Öskü felőli végén is vannak remek hátterek, de a vonatmentes időben volt egy szerencsés fogásom is, így gyakorlatilag üresjárat nélkül telt el a nap (ha a 3 kilométeres nem-sík futást nem számítjuk üresjáratnak):

p2022005r

Alattomosan begördült ugyanis az állomásra a szünetelő forgalmú lepsényi vonal felől ez az ipari kiszolgálómenet. Utána visszatértem a villanyvonatokhoz:

p2022017r

Egy kis dombról gynyörűen fotózhatóak a templomok és a híres bécsújhelyire hasonlító, de annál is jellegzetesebb katonai akadémia:

p2022024 p2022037

p2022039

Hajmáskér után a Veszprém elővárosának számító Márkóra mentem. Itt, a vonal legmagasabb pontja közelében még vastagabb hó fogadott, és a hó mellett egy másik témával erősíthettem a téli hangulatot, a fehér hó ellenében élesen kirajzolódó zöld fenyőkkel:

p2022097

p2022065r
A természeti mellett itt is használtam épített hátteret, mégpedig a Kálváriát, ami közvetlenül a megállóhely fölött magasodik:

p2022124

Nagyon jól mutatott ezzel az üres kocsikból álló tehervonattal!

Mikor hazafelé mentem, a vonatból láttam, hogy az a sok hó, ami Hajmáskérnél eláztatta a remek túrabakcsomat is, már mind odalett, nyomtalanul elolvadt. A havas képekért Magyarországon gyorsnak kell lennem…

8 votes, average: 2.88 out of 58 votes, average: 2.88 out of 58 votes, average: 2.88 out of 58 votes, average: 2.88 out of 58 votes, average: 2.88 out of 5 (8 votes, average: 2.88 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


4 megjegyzés »

 • avatar
  garamvolgyiadam mondta:

  A 27-es vonalon az ipari kiszolgálómenetről nem tudsz konkrétumokat?
  Melyik napokon jár, esetleg a nap melyik szakában?

  Üdv.: Ádám

 • avatar
  PTomi_V43_1346 mondta:

  Nekem a Gysev Szilis, minifenyős kép tetszett a legjobban. :smile: Kíváncsi vagyok, hogy hogyan mutathatnak ezek az örökzöld növények nyáron.

 • avatar
  manhattani mondta:

  Jó, hogy odaírtad, hogy kocsik vannak a Szili mögött, mert a kép nézésekor nem vettem észre.

 • avatar
  Benbe ( a szerző ) mondta:

  Ádám: RwMan tud talán többet. Reggel elég korán jönnek ki, a fotóm 8:51-kor készült az állomáson. A felüljáróról 9:32-kor lőttem a visszamenetet a két tartálykocsival.
  Hogy mely napokon jönnek, azt nem tudom, hétfőn valószínűleg mindig. A 20-as vonali tolatóstól is függhet valamennyire.

  Tomi: szerintem ősszel lehetnek a legszebbek. Szervezek majd október elején egy 2-3 napos autós fotózást a Bakonyba, jó színesleveles, sárgafüves időbe.

  Laci: akkor azt a képet még egy kicsit masszírozom! :grin:

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.