Főoldal » Hardver, Szimulátorok, Virtuális Vasút

World of Subways és RailDriver

IST 2009 február 3 6 megjegyzés

A virtuálisan vonatozóknak sokat jelenthet ez a cím. Valamelyik nap miközben New York-ban vezettem, arra gondoltam, hogy kicsit utánanézek, mi újság a témakörben. Adott ugyanis a RailDriver hardvere, amit azért jó lenne kihasználni minél több programmal, mondjuk például a World of Subways-szel is. Ezen szoftver megjelenésekor már tudtuk, hogy nem kerül bele a RailDriver támogatása, ami véleményem szerint óriási hiba. Főleg azért sem értettem a dolgot, mert a program kiadója és a hardver hivatalos európai forgalmazója egy és ugyanaz a cég: az Aerosoft. Na mindegy, lássuk mire is jutottam:

Elsőként a P.I. Engineering-gel vettem fel a kapcsolatot, ők gyártják ugyanis a RailDriver-t. Minden ottani titok tudójának, Dan Slider-nek dobtam egy mail-t, aki az értékesítési és ügyfélkapcsolati vezető. Kb. 10 percen belül meg is kaptam a választ: bár próbálták felvenni a kapcsolatot az Aerosofttal ezügyben, érdemi infót nem kaptak tőlük, amiből egyértelműen levették, hogy nem kívánnak foglalkozni a dologgal. Viszont ajánlott nekem egy linket, ami egy RailDriver fórumra vezet. Ennek megnézése előtt persze a World of Subways honlapján is körülnéztem, ott is találtam ugyanis a témában egy topikot. És innentől jön a döbbenet:

Egy úriember megcsinálta hozzá a meghajtó programot, tehát a gyakorlatban is lehetséges összekapcsolni a kettőt, bár elég fapados megoldással, körülbelül mint a Microsoft Train Simulatornál, azaz a képernyőről kerülnek beolvasásra az értékek. A semminél persze ez is jobb, viszont ezáltal van némi jól észrevehető késlekedés a parancsok végrehajtásánál. Mondjuk ezt nyilván meg lehet szokni.
Hogy ne csak a szavakat szaporítsam, érdemes megnézni ezt a videót, amelyen a fejlesztő mutatja be hogyan működik nála a cucc. Aki pedig saját maga szeretne próbálkozni, az innen töltse le a hozzá szükséges meghajtó programot.

Sajnos azonban a szoftver kizárólag 32 vagy 64 bites Vista alatt működik, XP-vel nem fut. Így a részemről a kipróbálása elmarad. Szívesen olvasnék tapasztalatot, hátha közületek valaki kipróbálja.

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


6 megjegyzés »

 • avatar
  Marcell mondta:

  Ezz örök hiba hogy csak Vista! Erre mást nem is mondok!
  Viszont a hétvégén én megyek vissza Győrbe és viszem magammal az RD-t is (haverok ki akarják próbálni) és remélem lakótársamat akinek vista van a gépén meg tudom kérni hogy próbáljuk ki.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Gondolom a fejlesztőnek (magánszemély!) az van a számítógépén.
  Kíváncsian várom, hogy sikerül-e összehozni nektek a dolgot. Ne felejtsd el magaddal vinni a WoS-t is!

 • avatar
  ricsze mondta:

  Ez a RailDriver most egy ilyen panel amin karok meg kapcsolók vannak és a szimulátorokat lehet irányítani?
  Kérdésem lenne:
  Mik találhatók rajta?
  Hol lehet beszerezni?
  Melyik játékkal lehet használni?
  És kb mennyi az ára?

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Kicsit részletesebb leírás és beszerzési lehetőség árral együtt:
  http://portal.virtualtransport.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=36&category_id=10&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=35

  Játékok listája:
  Trainz sorozat, MSTS, Zusi, TrainMaster, Rail Simulator

  De ajánlom figyelmedbe a RailDriver hivatalos honlapját is további infókért.

 • avatar
  ricsze mondta:

  Köszi de…. ennyire azért nem számítottam :)

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  200 dollár az Egyesült Államokban, a hivatalos európai forgalmazó 200 euróért adja, szóval sajnos nincs mese, ennyibe kerül.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.