Főoldal » Énblog, Építés, Modellbemutató, Modellvasút

Szergejek

laacush 2009 április 15 4 megjegyzés

4en_aA remot Szergej sikerén felbuzdulva úgy döntöttem, hogy két korábban készített gépemet átalakítom és újra festem, valamint vizesmatricázom. Már nem tetszettek a kaparos betűk és számokból felrakott pályaszámok, vagyis inkább nem mutattak olyan jól a remot gépek mellett.

Az elhatározást tett követte, és ha már belefogtam, gondoltam kipróbálom milyen lenne a bajszos M62 001-es matricázva.

Mindegyik mozdonyon kicseréltem a szellőzőt rézmaratott rácsokra, valamint szellőző ventillátort építettem be. A kapaszkodókat is újra gyártottam a remot mintájára 3 pontos rögzítéssel. Igyekeztem mindegyik gépnél az igazinak megfelelően az oldalsó merevítő bordákat a gyári kaszniról eltávolítani. A holmok oldalon a lámpák közötti szellőző rácsot festett rézmarással oldottam meg. A 265 és 001 esetében a díszlécet a makettezésben ismert króm fóliából ragasztottam fel. A festés és a feliratozás a mai kornak megfelelő H-MÁVTR logóval készült.

A végeredmény magáért beszél:

4en_b

m62_332b

m62_332a

m62_265c

m62_265a

m62_224c

m62_224a

m62_001c

m62_001a

4 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 5 (4 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


4 megjegyzés »

 • avatar
  crash mondta:

  Múltkor is akartam már kérdezni, hogy mekkora meló felrakni a krómfóliákat? Nekem a festés valahogy egyszerűbbnek tűnik, mint a fóliázás.

 • avatar
  laacush ( a szerző ) mondta:

  Gyorsabban megvan mint a festés, mert ott maszkolni kell, várni míg megszárad. Itt meg felragasztom, mint egy matricát, egy tompa tárgyal (“fogorvosi tömés nyomkodó” nem tudom mi a hivatalos neve) lesímítom és szikével körbevágom és már kész is. Még azt ki akarom próbálni, hogy fényes lakkal körbefuttatom a díszlécet, hátha ad neki egy kis védelmet, így félő hogy lejön a dobozolástól.

 • avatar
  Norbi mondta:

  Gratulálok,nagyon szép munkák!
  Ha jól számolom,már nem kell sok a teljes sorozathoz:
  Gysev classic/csíkos
  Hajdú kft.
  téglalap ütközős,pl.230
  hangtompító nélküli
  No,meg a csillagosok…:)))
  Talán őszre lesz az egyikre pénzem!!!
  Szombaton kijössz a börzére a gépekkel?Lehet,hogy el tudok menni.
  OFF
  Zsivány!Te is felrakod majd ide az átfestett Taurusokat,és az Eurocomot?Szívesen olvasnák róla többet mint az indexen..:))
  ON
  Üdv:Norbi

 • avatar
  laacush ( a szerző ) mondta:

  Kint leszek a börzén és viszem a mozdonyokat is, így meg lehet nézni őket személyesen.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.