Főoldal » Bemutatók, Stratégiák

The Great Game of Britain Steam Trains

Nygma 2009 április 26 1 megjegyzés

Image1061 Ismét jöjjön egy vonatos társas játék, amit egy barátomtól kaptam, amikor Londonban látogattak bennünket. Be kell valljam hogy kicsit sok idő telt el mire elsőre játszottunk vele. A korábban bemutatott társasoktól eltérően ez egy egyszerűen játszható, kifejezetten utazó társasjáték. A játék doboza amely egyben a tábla, fémből van a bábuk és egyéb martozékok mágnesesek. A játék a világháború előtti Angliában játszódik, amikor a hálózatot a nagy vasúttársaságok uralták. A cél, hogy egy tetszőleges helyszínről indulva bejárjuk Anglia kiválasztott nevezetességeit, majd minél hamarabb Londonba érjünk.

A doboz aljának és tetejének a belső fele a tábla, Anglia stilizált térpékével. Található benne továbbá 5 bábú, állomás lezáró kis táblák, dobókocka, szuvenír és veszély kártyák és egy szabálykönyv.

Image1062 A játék elején minden játékos kiválaszt egy kiindulási állomást. Ezek után megnézi a 4 szuvenír kártyát, amelyet kiosztottak neki. Ez a 4 kártya mondja meg mely állomásokat kell meglátogatni mielőtt a London felé indulnak. Szintén a játék elején minden játékos kap 2 állomás lezáró korongot, amellyel tetszőleges állomást zárhatnak le (kivéve amelyek nagy körrel vannak jelölve).

Image1063

Ezzel a játék előkészítése megtörtént, jöhetnek a körök. Játékosok a kör elején dobnak és maximum a dobott számnak megfelelő számot léphetnek a táblán. Ez megy mind addig, amíg a játékos ugyan azon vasúttársaság vonalán halad. Ha társaságot kell váltani azt a játékos a csatlakozóállomáson bejelenti a váltást és húz egy veszély kártyát. Veszély nem feltétlenül rosszat jelent, de módosít a játékon. Akkor is veszély kártyát kell húzni ha kompra szállunk. 6-os dobás esetén a játékos mozgathat egy állomás lezáró kört. Állomás lezárást ezen kívül veszély kártya is módosíthat.

Image1064 Amikor a játékos elért egy meglátogatandó állomásra, akkor elolvassa, ami a szuvenír kártyán található. Ez általában az adott nevezetesség leírása, majd a kártya felfordítva az asztalra kerül. Ha már mind a 4 helyszínt meglátogattunk, irány London. Az játék befolyásolása leginkább a veszély kártyákkal lehetséges, így lehet az ellenfelet az ország legtávolabbi részeibe küldeni, vagy az állomás lezárásokkal még több átszállásra kényszeríteni.

The Great Game of Britain Steam Trains egy egyszerű játék, nem szükséges hozzá hosszú előkészület. Kivitele miatt parkban vagy vonaton is könnyen játszható.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    IST mondta:

    Így a leírást és a képeket elnézve a játék ugyanaz mint a London Game, csak éppen nagyvasúti verzióban. Így simán bekerül az “ez is kellene” kategóriába. :-)

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.