Főoldal » Érdekesség, video

Egy kihagyhatatlan rövidfilm

Benbe 2009 május 8 5 megjegyzés

Ismét egy mozi, amit úgy gondolom, mindenkinek látnia kell. Ezt az állítást kiegészíteném azzal, hogy nélkülünk szerintem a legtöbbeteknek eszetekbe sem jutna megnézni, itthon pedig úgysem vetítik majd le sehol, pedig műfajának egy gyöngyszeméről van szó!

audrey1

Íme a film:

Terészetesen nem vasútmániás forgatta, hanem Jean-Pierre Jeunet, a többször is Oscar-díjra jelölt francia filmrendező, akit talán leginkább az Amélie csodálatos élete és az Alien4 rendezőjeként ismerni. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért megkapó, ahogyan a vonathoz nyúl, ahogy a mozdony megcsillan, ahogy Jeunet a legmélyebb fényjáték mellett küldi át egy viadukton, ahogy bemutatja a mozdony apró mosolyát, és persze, ahogy az egészet egy nagyon emberi, de nagyon vonatos történetbe szövi.

A reklámfilm – a minálunk megszokotthoz képest – hosszú, de egyben érdekes, színvonalas, olyan darab, amit szeretnénk végignézni, minden képkockájának eredetijét a saját szemünkkel látni – és esetleg a történetet is egy kicsit magunk átélni. Audrey Tautou a férfi és a női nézőknek egyaránt vonzó szerepet játszik. Az uraknak javaslom, hogy a hölgyön kívül a hölgy fényképezőgépére is szánjanak egy másodpercnyi figyelmet, majd ragadják meg a lehetőséget, és a következő alkalommal, mikor parfümöt vásárolnak egy hölgynek, választásukat indokolják a vasútbarátsággal és ezzel a filmmel! Talán egy kicsit jobban el fogják viselni a vonatok után futkározók meglepő hobbiját.

A film hivatalos weblapja

3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 (3 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


5 megjegyzés »

 • avatar
  JZ mondta:

  1:30-nál MÁV-os CAF bevillan! :D

  Amúgy…kicsit nagy lett, átlóg a jobb oldali menüsávra.
  Jeunet csodálatos rendező, Az elveszett gyerekek városa nagyon szép film.

 • avatar
  vasutfan mondta:

  Nagyon jó kis film!:) Köszi a belinkelést :) TÉnyleg művészi reklám, nálunk is lehetnének ilyenek.

 • avatar
  Nygma mondta:

  Angliában ezt nyomják a TVben mint Chanel 5 reklám.

 • avatar
  Benbe ( a szerző ) mondta:

  Jó nektek. Minekünk csak a “nők büdösek, kivéve, ha Nivea deót használnak” jut.

  Egyébként azért nem írom sehol, hogy ez a Chanel reklámja, mert ha írnám, akkor senki nem nézné meg, így ráadásul nagy a meglepetés végignézve, hogy jé, két és fél perc után még tukmálnak is valamit? :grin:

 • avatar
  Nygma mondta:

  :lol: Persze a TVben csak 30 masodperc megy le.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.