Főoldal » Szimulátorok, Virtuális Vasút

openBVE 1.0.5 és BVE 5 0.3.3

IST 2009 május 10 2 megjegyzés

bvetrainsimv033Az utóbbi időben a BVE-sek figyelme inkább az openBVE fejlesztései felé irányult, hiszen Michelle olyan tempót diktál az újdonságok terén, ami már-már követhetetlennek mondható, mindig meglep minket valamivel. Pár napja elérhető az openBVE 1.0.5-ös verziója, amiben a korábbiakhoz képest annyi változott, hogy immár beállíthatunk egy értéket az ajtózáráshoz, amellyel azt tudjuk szimulálni, hogy nagy utastömeg esetén a szokásosnál nehezebb lehet ez a feladat, gondolom ismerős lehet ez a budapesti metróból is. Emellett az AI által vezetett vonatok is képesek olyanokra, mint a sebesség tartása, vagy a reagálás a megpördülő kerekekre. Számunkra talán mellékes, de immár csehül is tud a progi és emellett néhány hiba is ki lett javítva.

A nagyobb meglepetés azonban akkor ért, amikor felkerestem mackoy honlapját a BVE-vel kapcsolatban. Ő is aktív ugyanis, hegeszti ezerrel az ötös verziót, amivel ugyebár a Vista alatti futtatást szeretné elérni. Nemrég kitette a legújabb 0.3.3-as változatot, amelyben végre hangokat is hallhatunk és ez bizony jó. Megkapjuk ismét a megállás helye jelző vonalat, valamint pluszként egy kis bábut a jobb alsó sarokban, amely viccesen billeg attól függően, hogy mennyire hirtelen indulunk vagy állunk meg. A kezdőket segítendő a jobb felső sarok pedig egy információs sávot rejt magában, ami a következő állomás adatait tartalmazza, úgymint mikor kell odaérnünk, mekkora távolság van még addig. A mellékelt kép is ebből a BVE-ből látható. Szóval szépen lassan megkapja a korábban is ismert funkciókat a progi, így remélem nem évek tellnek el az 1.0-s változat kiadásáig. Akit érdekel, az a közel 10 megás file-t erről a linkről könnyedén letöltheti.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


2 megjegyzés »

  • avatar
    morhange mondta:

    Csorog a nyálam ezek hallatán, kár hogy a gépem a bve-nél is akad :(

  • avatar
    Sherlock20 mondta:

    Hogyan lehet letölteni a BVE5-öt. Ott vagyok az oldalon, és semmit se találok, ahol le lehetne tölteni… segítsetek kérlek! (egyébként a BVE5 a vista futást leszámítva – na meg a billegő emberkét – semmi újat nem fog tudni? külső nézet, stb?)

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.