Főoldal » Szimulátorok, Virtuális Vasút

RailWorks “occsóér”

IST 2009 május 22 14 megjegyzés

hagen_trackA mai napi újabb kép alatt fedeztem fel egy kis hírt a Rail Simulator (vagy hívjam egyszerűen RailWorks-nek?) honlapján: aki június elsejéig regisztrálja magát felhasználóként a honlapon, azok kedvezményes áron rendelhetik elő a június 12.-én megjelenő progit. A régi tagoknak – mint például nekem – természetesen nem kell újabb felhasználót létrehozni a honlapon.
A fentiekből nekem az következik, hogy továbbra is biztosak a megjelenési dátumban, mindenképpen ki szeretnék hozni eddigre a progit. A fórumbejegyzésekből pedig kitűnik: valóban kvázi egy új motorért kell majd fizetnünk, amelyre később fel akarnak építeni egy normális szimulátort (ne feledjük, hogy a Rail Simulator-on eddig dolgozó fejlesztőcég megszűnt, az új vállalkozást így a nulláról, az EA anyagi támogatás nélkül kellett indítani!). Az is érdekes kérdéseket vethet fel, hogy elismerik: dolgoztak már az Mk3 nevű javítópatchen, de aztán a változások miatt inkább úgy gondolták az új programba építenek be számos újdonságot. Bárcsak már ezekről is hallanánk.
Végülis alig 20 nap van hátra, továbbra is kíváncsian várom a fejleményeket, na meg a kedvezményes árat is…

3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 (3 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


14 megjegyzés »

 • avatar
  Ibigoo mondta:

  Rendben, hogy kvázi új motor…de miért néz ki ugynúgy, mint a régi? Később szeretnének belőle normális szimulátort építeni? Hogyan? Ha később adnak hozá valósághű funkciókat – felfüggesztés satöbbi – akkor veszélybe kerül a korábbi verziókkal való kompatibilitás, nemde?

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Az openbve és a bve is kvázi ugyanolyan kinézetű pályákat tartalmaz, mégis teljesen más a két program motorja.
  A kompatibilitással kapcsolatban: gondolom úgy lesz mint az openbve-nél, azaz a régi cuccok futni fognak, de ahhoz, hogy az új funkciók is működjenek (remélem lesznek ilyenek), valamennyire át kell írni majd a pályákat és a járműveket, anélkül csak az alap, megszokott verziót látjuk majd.
  Kb. olyan lesz mint a magyar MSTS járművek a Bin patch előtt és után.
  Legalábbis én ezt tippelem. :grin:

 • avatar
  1116001 mondta:

  És vajon mint jelent az occsó? :) Semmi infó a várható árakról?

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Sajnos még semmi. Annó mintha 30 fontról lett volna szó a program árát illetően (kb. 9300 forint), de konkrétan megírt árra nem emlékszem. Gondolom ebből fognak engedni valamennyit majd.

 • avatar
  taurus-1047 mondta:

  Regisztrálva vagyok az oldalon régóta, van eredeti RS-em is, kíváncsi vagyok az akciós árra, de nem fogom elkapkodni a dolgot. Megvárom míg Ist méltatja itt a vonatmagazinban, és mindenki elismeri a fórumban. 9-10 ezret még biztos nem adok érte, de ha majd megéri és látom a fejlődést rajta akkor tuti megveszem.
  Bárcsak olyan lenne mint az OpenBVE, olyan hangulattal, gyors fejlesztéssel. valamelyik nap játszottam egy BVE-hez szánt angol pályán, openBVE-s Voyager-rel, de nagyon jó volt, a motorindítás, azok a hangok, elkezdett esni az eső, használni kellett az ablaktörlőt… Az OpenBVE nem a leggyönyörűbb program, de hangulatban odaveri az RS-t és egyenlőre úgy tűnik az RW-t is. De remélem mostmár vasútondortól szenvedő EA mentesen idővel remek kis programot hoznak ki belőle, csak foglalkozzanak vele, halgassák meg a felhasználókat az egész világról. Aztán ha már az RW magával ragadja majd a népet akkor sokkal jobban készülnek majd hozzá kiegészítők is. :smile:

 • avatar
  Ibigoo mondta:

  Na azért a mai, vezetőállásos képnek sem látom sok értelmét. Rendben hogy egy új gépen készült, de azonkívül semmi extra: a grafikai megvalósítás ua. mint az RS-ben.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Gondolom az volt az új dolog, hogy új gép belsejében készült a kép.
  Van olyan az RS fórumon, aki bevallotta, hogy őt nem érdeklik a plusz funkciók, kizárólag új pályákat és új járműveket óhajt látni. Minket inkább a program tulajdonságai érdekelnének. Ebből is látszik, mennyire különbözünk.
  Meglátjuk.

 • avatar
  jsim mondta:

  Kifejezetten jó hangulatúra sikeredett a mai “gőzös-kép”! Némi túlzással olyan Orient Express-es érzést tükröz, legalább is a számomra. :smile: Más: vannak olyanok, akiket a plusz funkciók nem érdekelnek? Ez furcsa…. :???:

 • avatar
  taurus-1047 mondta:

  Azzal csak az a baj, hogy új pályákat és kocsikat “bárki” gyárthat hozzá, míg új funkciókat (rugózás, ívtúlemelés stb) nem igazán… :neutral:

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  jsim:
  Hát látod, vannak ilyenek is.

  taurus-1047:
  Bár pályákat és kocsikat bárki gyárthat hozzá, mégsem lettünk velük elhalmozva az elmúlt másfél évben.

 • avatar
  Ibigoo mondta:

  @IST: a magyar kiegészítők gyér számának oka talán az, hogy elég bonyolult bármi összetettebb kiegészítőt – a német készítésű gördülőállományokat leszámítva pedig szinte az összes jármű ilyen – belehegeszteni az RS-be…aki pedig értene hozzá, vagy már megcsömörlött abba hogy a TS-hez is gyártott dolgokat, vagy egyszerűen nincs ideje foglalkozni a dolgokkal.

  A gőzösös kép nem rossz, de a kerekek és a sínszálak táján furának találom a fényeket. A kék ruhás vasutas jobbról van megvilágítva (lsd. a háta) míg a mozdony kerekei balról kapnak fényt; ezen felül úgy néznek ki, mintha beestek volna a sínszál mellé.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Az a baj, hogy a megcsömörlés és nincs idő az minden más program esetén is így lenne. Egyszerűen az elmúlt évek nem termelték ki az MSTS-hez járműveket építők utánpótlását sajnos, illetve nem kellő mennyiségben.

 • avatar
  taurus-1047 mondta:

  Az RS nem robbant akkorát, a kiegészítőket készítők pedig inkább maradtak a jól bevált TS-nél, elsőre mindenki elfordult tőle, csak kevesek vájkáltak/nak mélyebben az RS lelkivilágában. Jó lenne ha a Railworks ilyen téren előrelépés lenne.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Nem tudom, én pont azt láttam, hogy akik ezerrel építették a járműveket anno MSTS-hez, azok szinte azonnal RS-re váltottak, csak aztán a fentebbi okok miatt nem tudtak vele annyit foglalkozni.
  Nyilván átfestések még tonnaszámra jönnek MSTS-hez, de azoknál az alapgépek továbbra is a több évvel ezelőtti modellek.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.