Főoldal » Énblog, Modellvasút, Vasút, Virtuális Vasút

Egy év vonatmagazin.hu

IST 2009 június 27 12 megjegyzés

2009. június 27.-ét írunk. Ma egy éve annak, hogy beindult a vonatmagazin.hu oldal.


Hatalmas változás kezdetben nem történt, mindössze annyi, hogy crash modellvasutas blogját és az én virtuális vasutas honlapomat egybegyúrtuk és megpróbáltunk egy kissé szélesebb körben nyitni a vasútbarátok felé. Ennek eredményét 365 napja olvashatjátok és ahogy a statisztikát néha-néha megnézzük, olvassátok is. Köszönjük! Nem megyek bele számokba, nem állok neki elemezni azt, hogy ki-milyen böngésző alól nézeget minket, mennyi időt tölt el a honlapunkon, mennyi cikket publikáltunk, mennyi hírt írtunk meg, teljesen felesleges és értelmetlen lenne. A honlapot azért hoztuk létre, mert szerettük volna megosztani veletek az élményeinket, a híreinket a minket érdeklő témákról, persze mindezt a vasút valamely formájára kihegyezve. Crash-sel időnként beszélgetünk arról mennyire örülünk, hogy többen is megtiszteltek bennünket az írásotokkal, a fotóanyagotokkal, hogy ti is szívesen mutatjátok meg mivel töltitek a szabadidőtöket ha vasútról van szó. Nem győzzük megköszönni ezeket az anyagokat és bevallom őszintén jó látni, hogy ha elfoglaltságaink miatt nem jut időnk és energiánk a honlapot gondozni, akkor is szinte minden napra jut legalább egy új bejegyzés. És ez jó, tetszik.

Az elmúlt egy évben sok pozitív visszajelzést kaptunk és kaptam tőletek, rengeteg embert ismertem meg a honlapnak köszönhetően személyesen vagy legalább internet útján. Jó látni, hogy a cikkekhez írt többezer hozzászólást gyakorlatilag nem kell moderálni, még ha nem is értünk egyet mindenben, kulturált vita tud folyni az egyes témákban. Szeretném azt hinni, hogy egy olyan vasútbarát közösség kezd kialakulni, akik nem marják egymást állandóan, mert így is lehet kedvelni a vasutat.

A honlappal kapcsolatban: az egy éves mérföldkő arra jó, hogy van egy dátumunk, de egyébként semmi extra. Nem rendezünk hatalmas partit ennek tiszteletére, nem osztogatunk szabadjegyeket a Budapest-Vlagyivosztok vonatokra, szépen írkálunk tovább ahogy eddig is tettük. Kíváncsian vártam, hogy vajon kitart-e eddig a lelkesedésünk és eddig úgy tűnik, simán. Nem megyek el az mellett, hogy kaptunk negatív kritikákat, köpködéseket is bőven, volt akiben nagyot csalódtunk, de ezzel sokat nem tudunk mit csinálni. Ha valakinek ez jó, hát tegye, crash-sel ismerjük már annyira egymást, hogy nagy ívben tegyünk ezekre. Járjuk a magunk ösvényét, amely még nem tudni hova visz, de szép tájakon vezet át, az tuti.

Adódhat a kérdés: mik a tervek a jövőre nézve? Nincsenek konkrét tervek. Van néhány ötlet a tarsolyunkban amit szeretnénk megvalósítani, de ha a jelenlegi szintjén fenn tudjuk tartani a honlapot, én már elégedett leszek. Hobbiból, a tájékoztatás puszta öröméért csinálni valamit ilyen hosszan szerintem jó móka.

No elég is volt ebből a kis szösszenetből, kanyarodjunk vissza a honlap valódi tartalmához, hiszen azért néztek rá a vonatmagazin.hu lapra szinte minden nap. Nem győzöm hangsúlyozni: köszönjük!

5 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 5 (5 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


12 megjegyzés »

 • avatar
  Ibigoo mondta:

  Torta sem lesz? :)
  Gratulálok, még sok hasonló évfordulót kívánok!

 • avatar
  LokottZsiraf mondta:

  MI köszönjük….. :)

 • avatar
  Joxy mondta:

  Csak így tovább!

 • avatar
  BeGye mondta:

  Én is csak köszönni tudom, bár nem tartozom a legnagyobb vasútfanok közé és inkább csak a modellezés oldala bűvöl el.

 • avatar
  Norbi mondta:

  Én is csak gratulálni tudok!Minden alkalommal,ha net közelében vagyok(gyakran:)bekukkantok.További sok sikert!

  Norbi

 • avatar
  taurus-1047 mondta:

  Gratulálok én is! További sok-sok évfordulót kívánok!
  Azért a szabadjegy elmulasztásáért kár :grin: :lol:

 • avatar
  budai mondta:

  Gratula mindannyiunknak, hogy müködik ez a “magazin”! Itt mindig van valami érdekes, mindig jön valami infó vasút barátoknak. Én mindennap benézek ide van úgy, hogy többször is. Köszönet ISTnek és crashnak, hogy létrehozták a vonatmagazint.Na, akkor induljunk neki a következő éveknek….!

 • avatar
  B.Zsolt mondta:

  Boldog évfordulót! Az e-mailek után ez az első oldal, melyet megnyitok, mikor hazaérek! Csak így tovább!

 • avatar
  Dog83 mondta:

  Gratulálok én is az oldal születésnapjához!!!
  Még sok ilyet kívánok!!!

 • avatar
  terkoz mondta:

  Szívesen vagyok itt.
  Csak úgy.
  MERT JÓ!!!
  Így felkiáltójellel és a sok sallang nélkül.
  Gratulálok a létrehozóknak, a szerzőknek és az olvasóknak is.
  Igen, nekik is, mert csak hármasban működik! :-)
  Várjuk a további éveket!
  üdvgyuri

 • avatar
  vasutfan mondta:

  Boldog születésnapot az oldalnak! :smile:
  Sok-sok boldog további születésnapokat is, természetesen :mrgreen:
  Köszönet a létrehozóknak az oldalért!

 • avatar
  morhange mondta:

  terkoz mindent leírt amit én is gondolok :)

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.