Főoldal » Szimulátorok, Virtuális Vasút

RW: még két nap

IST 2009 június 10 5 megjegyzés

railworksAz eddig még át nem írt megjelenési dátumlista alapján pénteken kerül kiadásra a RailWorks. Magam részéről már nagyon várom a progit, bár az előzetes képek és információk alapján nem számítok nagy durranásra. A reménykedésem inkább technikai jellegű: abban bízom, hogy sikerült végre egy olyan motort építeniük egy vasúti szimulátor alá, amely a későbbi fejlesztéseknek kellő alapot biztosít, amellyel megvalósíthatók lesznek most még hiányolt funkciók a programban. Jó példaként mondhatnám az openBVE fejlesztését, ami az első verzióiban még nyomokban sem érte el a BVE tudását, aztán viszont durva mértékben elhúzott mellette alig néhány hónapos plusz fejlesztések eredményeként.

A RailWorks fejlesztői nem titkolják, hogy hasonlóképpen gondolkoznak, egyedül az tud aggasztó lenni, hogy egy “pénzes” projektnél meddig tart ki a lelkesedés illetve természetesen a vállalkozás vagyona. A Rail Simulatort kiadó Electronic Arts ugyanis kihátrált a csapat mögül, a fejlesztők pedig saját pénzből új vállalkozást hoztak össze. Hogy ez a váltás mennyire volt szerencsés azt majd a jövő eldönti, de az MSTS2 ismételt lefújása okán talán nem meglepő, hogy nem kívántak máshoz tartozni.
A terjesztés ennek okán igen izgalmas lehet: június 12.-én egyelőre csak a Steam-en keresztül lesz megvásárolható a program, ami mondjuk alapvetően nem hátrány, a jövőbeni frissítéseknél igen egyszerűvé válhat a dolgunk, jelentős könnyebbséget hozhat az új verziók nyomonkövetésében, az apró javításokban. Dobozosként június 26.-át rebesgetnek sokan, több viszonteladói portálon is ez a dátum tűnik fel. Ugyanakkor a JustTrainsnél július 3.-át reklámozzák megjelenésnek, azaz újabb egy héttel későbbi időpontot. Arról, hogy Magyarországra eljut-e a dobozos verzió, láthatjuk-e az üzletek polcain vagy internetes áruházakban, nem tudok nyilatkozni. Meglátjuk. Ha más nem, akkor marad az, hogy mindenki megrendeli magának külföldről, vagy…

Reményeim szerint pénteken belefoghatok a játékba, úgyhogy ismét elővettem otthon a Rail Simulatort, gondoltam hátha úgy majd jobban érzékelem a különbségeket. Az elmúlt hónapokban ugyanis inkább az RS kiegészítőivel játszottam főleg, nem az alappályákkal és talán illene kicsit visszaszokni a másfél évvel ezelőtt megjelent programhoz.

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


5 megjegyzés »

 • avatar
  morhange mondta:

  Rendszerigények ismerhetők már?

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Én ezeket találtam, de szerintem ennél jóval nagyobb gép illik hozzá, az 512 mega ram az xp-nek alapból sem sok:

  1.7GHz+ PC
  512Mb RAM
  Windows XP/Vista
  64Mb graphics card (with pixel shader 2.0 AGP/PCIe only)
  DirectX 9.0c compatible sound card
  DirectX 9.0c (included)
  6.0Gb hard drive space
  8 x DVD-ROM drive

 • avatar
  Ibigoo mondta:

  Gépigény ua. mint az RS
  http://www.vonatmagazin.hu/?p=8902

 • avatar
  morhange mondta:

  Hát elég gyengének tűnik, de nekem a sima RS Gf6600-al néha akad. (most: athlon 3200+, 1.2 gb ram, W7 van, majd nem soká lesz: phenom 945, HD4890, 8 gb ram ezzel már kéne mennie, remélem fog is)

 • avatar
  taurus-1047 mondta:

  Ist! Már nagyon várom az első cikkedet! :grin:

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.