Főoldal » Uncategorized

Új Japán Z-s modellek

crash 2009 június 10 Nincs megjegyzés

ef65_brown_container_d Japán a miniatürizálás hazája. Csodálkozni is lehet, hogy a Z-s méretarányt miért nem ott találták ki. Eddig Z-ben főképp európai, és amerikai modellek voltak elérhetőek, de úgy látszik, lassan jönnek fel a Japánok is. Most egy tehervonati szettet dobott a piacra a Tokyo Marui Pro Z nevű cég, akik arról híresek, hogy Z-ben moduláris terepasztalt készítenek. Nos, hogy legyen is mit futtatni, a cég megjelentette a konténerszállító kocsikat, és az EF65-ös mozdony modelljét is, amiket szettben is meg lehet vásárolni.Japánban a vasúton nagy hagyománya van a konténerszállításnak. Fedett kocsikat csak elvétve lehet látni, mindent konténerben szállítanak. Igazuk van, könnyebb kezelni, mint az eltolható oldalfalú kocsikból rakodni. Ahhoz képest, hogy a japán vasút keskeny nyomközű, méretes vonatokkal operálnak, amelyek elé olyan nehézsúlyú, hattengelyes mozdonyokat használnak, mint az EF65. A mozdony érdekessége, hogy nagyobb teljesítményű a mi gigantunknál,és létezik normál nyomtávolságú verzióban is.

ef65_brown_container_b

De vissza a modellekhez… a japán modellek egy fokkal magasabb színvonalat képviselnek európai testvéreiknél. Szép aprólékos kidolgozás, finom részletek jellemzik a modelleket. A kerekeken keskeny a karima, és a japánban honos központi ütköző-vonó készülék miatt a kadee-kapcsolóhoz hasonló szerkezettel élethűen közel kapcsolhatóak egymáshoz a járművek.

Egy biztos: a képek alapján a mozdony és a hozzá tartozó kocsik inycsiklandóak.

ef65_brown_container_c

3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 (3 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.