Főoldal » Gépház

Galéria 2.0

crash 2009 július 13 3 megjegyzés

Nos, itt van, tessék. Régóta terveztük, volt vele agyalás, munka, most itt van. A lényeg:

Bárki, aki megfelelő jogosultsággal rendelkezik készíthet saját galériákat az oldalra. Ezek alapból nem látszanak, csak ha post-ba illesztjük őket. Inkább csoportosításra valóak, mint pl: “Sanyi 2009.04.03-adikai képei Kelenföldről”. Fel kell a képeket tölteni, tag-ekkel ellátni, és a többi a galériamotor és a WordPress dolga.

Hogyan megy a dolog?

 • Készítessz saját galériát – ha nincs még (Új galéria / kép menüpont)
 • Feltöltöd a képeket a kiválasztott galériába. Hogy ne térdeljen le a szerver, kéretik normális képméreteket használni. Mondjuk 1024*768 pixel.
 • Szerkeszted a galéria tartalmát (Galériakezelés menüpont)
 • Kell a képhez leírás, hogy a galériát megtekintők tudják, mit ábrázol a kép, miért különleges
 • Kitöltöd a tageket. Alapból két tag szükséges: első a jármű típusát határozza meg, pl. MAV_M62, második pedig a pályaszámát: M62_265. Az első tagról információt úgy lehet kapni, hogy a galéria kezdőlapján, ha egy galéria fölé visszük a kurzort, akkor kiírja, hogy milyen tag-gel kell ellátni a képet ahhoz, hogy az adott galériában jelenjen meg a kép. A pályaszámot pedig a sorozat, aláhúzás,pályaszám kombinációból kell összerakni. Pl. a 2003-mas szili képét MAV_V43_2000,V43_2003 tag-ekkel kell ellátni.
 • És lessük egymás képeit.

Most van fejlődés alatt egy összetett jogosultsági rendszer kipróbálása. Ez a későbbiekben lehetővé teszi, hogy választott moderátorok kezeljék a képeket, lesz minden, mi szem-szájnak ingere. Kéretik komolyan venni  - az off,  ”szőrös muff”, de még a “kopasz muff” és a “nagy bimbók” témájú képek feltöltői is azonnali kizárást kapnak – akár ellátják korrekt tagekkel és pályaszámokkal a képeket, akár nem.

Remélem – reméljük – egy újabb olyan dolgot sikerült létrehoznunk, ami tetszik Nektek, és örömmel fogjátok használni. Egyelőre a Dízelmozdonyok és a villamos motorvonatok galériák vannak kilakítva a tartalomkezelőben, de a többi, feltüntetett tag-et is lehet használni, csak azok a képek később jelennek meg, ha eljutunk addig a tartalom felépítésében.

3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 (3 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


3 megjegyzés »

 • avatar
  Kapafej mondta:

  Akkor most hogyan is kell galériát kreálni? Vagy nem rendelkezem megfelelő jogosultsággal? :???:
  (bocs, csak fáradt vagyok :grin: )

 • avatar
  crash ( a szerző ) mondta:

  Bocs, kimaradt: legalább szerzői jogosultság szükséges a fektöltéshez. Ezt iglnyelni pedig az admin kukac vonatmagazin pont hu e-mail címen lehet.

 • avatar
  kisczako mondta:

  crash!

  Amondó vagyok, hogy a képek feltöltésének a méretét inkább 800×600-ban kellene korlátozni. Bár lehet, hogy egyedül én használok csak a képernyőmön 1024×768 felbontást… Nekem így egy kicsit zavaró, hogy nem fér bele a kép teljesen.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.