Főoldal » Gépház, Járműgaléria

Galéria – útmutató

crash 2009 július 21 Nincs megjegyzés

tutor1Többen kértetek jogosultságot és iránymutatást a galéria használatához. Elhatároztam, hogy csinálok egy útmutatót, hogy miként kell feltölteni képeket a galériába – azért van, hogy használjuk. Nem mindenki vérprofi számítógépzsonglőr, ezért jól jöhet egy ilyen útmutatás. Igyekszem lépésről lépésre megmutatni, hogy mikor, hova és mit kell írni, illetve hova kell klikkelni. Ha nem megy, a fóruman lehet kérdezni, segítek szívesen. Akkor lássuk….

Először is: galériához való hozzáférést igényeli kell az admin@vonatmagazin.hu e-mail címen. Alap regisztrációval nem lehet a feltöltő felülethez hozzáférni. Ez pikk-pakk megvan, és ha megvan a jogosultság, akkor jöhet a fekete leves:

1. kép

Ha még nincs saját galériánk, hozzunk létre egyet. Ha van, és az megfelel, akkor lehet a 2. képre ugrani.

1. Az oldalsó menüben az “Új galéria / Kép menüpontot” válasszuk ki. Ezután az “Új galéria létrahozása” ablakba kerülünk, ahol megadjuk a galéria leendő nevét. Célszerű a nevünket a név elejére rakni, hogy megtaláljuk később könnyen.

2. “Létrehozom” feliratú gombra kattintva a galéria létrejön. Ha nem, akkor ékes magyar nyelven tájékoztat a program arról, hogy mit rontottunk el.

tutor1

2.kép

1, Az oldalsó menüben az “Új galéria / Kép menüpontot” válasszuk ki. Ezután az “Új galéria létrahozása” ablakba kerülünk, ahol válasszuk ki a “Képek feltöltése” tab-ot

2, A Tallózás gombbal válasszuk ki a feltöltendő képeket. Többet is kiválaszthatunk.

tutor2

3.kép

1. Miután a feltöltendő képeket kiválasztottuk, válasszuk ki a galériát, amelybe a képeket akarjuk rakni. Értelemszerűen csak a saját galériáink közül tudunk választani.

2. A “Képek feltöltése” felratú gombra klikkelve lehet a feltöltést megkezdeni

tutor3

4.kép

A feltöltést várjuk meg. A program egyenként feltölti a képeket, a végén kiírja az eredményt.

tutor4

5.kép

1, Az oldalsó menüből válasszuk ki a “Galériakezelés” menüpontot. Ennek hatására megjelenik a “Galériák áttkintése” ablak.

2. Itt válasszuk ki a szerkeszteni kívánt galériát. Értelemszerűen csak a saját galériánkat tudjuk szerkeszteni.

tutor5

6.kép

A fenti galéria kiválasztás hatására megjelenik a galériánk tartalma. Itt lehetőségünk van megadni a képekhez tartozó adatokat. Ezek megadása fontos, ezek alapján jelennek meg a képek az egyes albumokban.

1, Adjuk meg a kép leírását, amit el akarunk mondani a képről

2. A képet lássuk el tag-ekkel, amelyek megmondják a rendszernek pontosan, mit ábrázol a kép. A legördülő menüből válasszuk ki a jármű típusát.

3. Klikkeljünk a “Hozzáad” feliratú gombra. Ennek hatására a legördülő menü feletti szerkesztőmezőbe beíródik a járművet meghatározó tag. Ha elrontottuk, a szerkesztőmezőben egyszerűen törölhetjük a szöveget, és lehet más járműtípust megadni. Többet is meg lehet adni, ekkor a több taget kell hozzáadni a képhez, amelyeket a program amutomatikusan vesszővel választ el.

4. Végezzük el a fenti műveleteket a galéria összes képére, és ha megvan, akkor klikkeljünk a “Változások mentése” feliratú gombra.

tutor6

Ennyi az egész, nem ördöngősség. Ha mégsem megy, tessék a galéria fórumában kérdezni.

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.