Főoldal » Énblog, Vasút, video

Nohabok a füstiben

crash 2009 augusztus 24 4 megjegyzés

nohabok Két okból született ez a post: egyrész egy turistacsoport Nohabjának Hazánkba érkezésének apropójából egy kisebb Nohab-találkozó volt 22-én a Füstiben. A cikk másik apropója, hogy most debütáltam, mint amatőrnél amatőrebb videós. A család új szerzeménye a kamera, megörökíteni az élményeket – hátha beletanulok, elvégre egy film többet adhat mint egy pár fotó. Szóval amatőrnek sem mondható tudással, és pótakumlátorral a trekker-hátizsákban kimentem a füstibe, hogy megnézzem a koszovói Nohabot, és a mellette parádézó 17-est, és huszast.


A családi nyaralás elszúrt videói után megpróbáltam hosszabb jelenetekkel operálni, ez tetszett meg. Amit már most látok, optikai képstabilizátor ide, optikai képstabilizátor oda, állvány kell. Megmondom őszintén, az állványtól egy kissé idegenkedem, mert fényképezésnél sem szerettem használni – inkább úgy állítottam mindig be a gépet, hogy az adott fényviszonyoknak megfelelően le tudjam fotózni, amit akarok. Most viszont ez nem nűködött, a videó egy kissé imbolyog. Vagy extra izmokat kell a kezembe szerezni a kamera stabilan tartásához, vagy hozzá kell szoknom az állvány gondolatához. Ez utóbbi lesz, inkább.

A próbálkozás eredményét lentebb láthatjátok, ez életem első videója. Tanulni  a videózás fortélyairól még van mit, az látszik. Ha megtetszik a dolog, és rákapok a fotózás helyett, akkor gyakran láthattok majd rövidebb-hosszabb klipeket. A film alatt hang nincs, azt levettem, mert ugyan a kamera jól rögzítette a nohabok hangját, de a 204-es gőzös vízpumpája annyira hangos volt, és mindenünnen visszhangzott, hogy annak hangos sziszegése mellett alig lehet a Nohabok duruzsolását hallani. Olyan hangkiemelő szoftverem meg nincs, ming a CSI:Miami-ban a helyszínelőknek, hogy le tundám vágni a felesleges hangokat, így maradt a hangnélküli megoldás. Amúgy is mindenki a munkahelyén netezik, ott pedig nem illik hanggal zavarni a másikat :)

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 (3 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


4 megjegyzés »

 • avatar
  Joxy mondta:

  Egy kis zenét dobhattál volna alá…

 • avatar
  Seljuk mondta:

  koszovói nohab?

 • avatar
  szentesi mondta:

  Ide is felírom:

  Lenne igény arra, hogy itt egy cikkben összegyűtsük az általatok lőtt képet erről a nohabos különmenetről? Ha lenne rá igény, akkor 30-án /mivel csak akkor tudok rá több órát szánni/ összedobnám a saját, meg a Ti képeitekből cikket.

 • avatar
  IST mondta:

  Részemről határozottan lenne rá igény.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.