Főoldal » Énblog, Gépház

Száztízezer

crash 2009 augusztus 12 6 megjegyzés

VonatmagazinIsmét ömlengős post következik. IST-tel sokan tudják rólunk, hogy a vonatmagazin.hu oldal a szívügyünk, lelkesedésből, mindennemű anyagi haszon nélkül toljuk. Néha alábbhagy a lelkesedés különféle írigység, pre-menstruációs szindróma miatti, vagy mittudomain’ milyen okból származó támadások miatt, de azért lelkesen toljuk a szekeret.

A cél az volt, hogy legyen egy színvonalas portál, ahol a vasútbarátok, modellezők összejárhatnak, számukra érdekes dolgokat olvashatnak, és megvitathatják az őket érdeklő témákat. Anno, amikor elkezdtük ezt az oldalt reszelni, nekem az volt az ezzel kapcsolatos álmom, hogy ne csak az IST és az én írásaim köszönjenek vissza a képernyőről, hanem ha reggel felkelek, akkor mások által írt, érdekes írásokat találjak, amelyet a vonatmagazin.hu köré gyűlt emberek hozzánk hasonló lelkesedéssel készítenek. És ez lassan már-már körvonalazódik.

Mi a mostani ömlengős post oka? Reggel ránéztem a statisztikai oldalra, és a tegnapi napra a találatok száma meghaladta a százezret – konkrétan 110.000 fölé kúszott a mutató. Ez igencsak lelkesítő dolog számomra, mert ebből azt vélem kiolvasni, hogy amit csinálunk, amit ez a közösség produkál, igény van rá. Csak egyet tudok mondani: ezen túl is ugyanitt, ha lehet még jobban, még többet :)

5 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 5 (5 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


6 megjegyzés »

 • avatar
  VasutModellFan mondta:

  Sok sikert, és a továbbiakban is maradok hű olvasótok.

 • avatar
  fecokam7 mondta:

  Én is kívánok további sok, szép, és hasznos postot.
  Hamarosan talán én is írok egyet.
  Köszönjük!

 • avatar
  RwMan mondta:

  Gratulálok a honlapotokhoz, én is rendszeresen szoktam nézegetni, a magas értékekhez így én is hozzájárultam. :)

  A támadásokkal nem érdemes foglalkozni, már csak azért sem, mert ezt a külvilág, az olvasók egyáltalán nem veszik észre, csak amikor ti magatok írtok róla. Ne legyetek annyira érzékenyek, felesleges minden megjegyzést támadásként érteni.

  Tudom, mekkora öröm a honlap szerkesztőinek egy jól alakuló statisztika. Azt azonban tudni kell, mit is jelentenek a számok. Hogyan lehetséges az, hogy a Vonatmagazin 110.000 találatot kap egyetlen napon, miközben a Benbe.hu mindenkori legnézettebb képét a feltöltés óta mindössze 1628-szor nézték meg? Ha ugyanazt a rendszert használjátok, mint én, akkor ott elkülönül az egyedi látogató, a látogatás, az oldalletöltés és a találat, ezen kívül mér egy adatforgalmat is. Egy egyedi látogató több látogatást is tehet, egy látogatás alkalmával több oldalt is letölthet, és egy oldalon több találat is lehet. Ha egy oldalon van 5 elem, pl. külön kép, akkor azt 5 találatként számolja. Ebből mindenki levonhatja a számára értékes következtetéseket, pl. ha a rendszer módosítása miatt egy oldalon a korábbinál több elem (pl. kis ikonok) kapnak helyet, akkor a találatok száma nő, miközben az érdeklődés nem változik.

  A számok önmagukban elég kevés információt adnak, egymás után kell őket figyelni, amiből a trendre lehet következtetni, de annak az okát is ismerni kell. Használhatóbb és a honlap sikerére jobban jellemző adat a látogatók, vagy a látogatások száma, ami a fentiek miatt töredéke, nálam pl. 1-2%-a a találatok számának.

  A sikerhez természetesen én is gratulálok, további jó munkát kívánok.

 • avatar
  IST mondta:

  Tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy mit jelent a találat. Csak egyszerűen örültünk annak, hogy átléptük a százezres számot ebben, és ez jó. Számunkra ez is mutatja, hogy van érdeklődő a honlapunkra.
  A gratulációt köszönjük, a szekeret pedig továbbra is toljuk tovább.

 • avatar
  trainmodeller mondta:

  Gratulálok én is :) Ezen felbuzdulva megnéztem én is a statisztikámat, igaz, csak kis blog vagyok, de régóta tolom, így az összesített látogatószámom 113 ezret hagyta el valamikor a napokban :) De hozzá kell tennem, hogy nálam a napi látogatószám igen alacsony, 100-200 között mozog, időszaktól függően. A statisztikát én arra használom, hogy lássam, ki hivatkozik a blogomra, és annak a linkjét szoktam kitenni.
  A honlaphoz további sok sikert, kitartást kívánok a csapatnak, és köszönjük az eddigi munkátokat is!

 • avatar
  IST mondta:

  Köszi.
  Nem tudom mennyire vagy kis blog, csak azt, hogy én bizony minden nap nézem a honlapodat, hogy mi újság hajtány/kertivasút/H0-s terepasztal ügyében.
  (Aki esetleg nem tudná, az kattintson trainmodeller nevére a hozzászólása fölött és máris olvashatja az első magyar vasútmodellezős blogot.)

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.