Főoldal » Élménybeszámoló, Vasút, video

120 éves a lajosmizsei vonal – video

crash 2009 szeptember 29 4 megjegyzés

DSC_3360Korábban említettem, hogy rákaptam a videózás dologra. No, nem ez az új őrület, csak gondoltam kipróbálom, hogy az én lehetőségeimmel mit lehet a dologból kihozni. Manapság a videótechnika igen fejlett, az én kamerám is full HD minőségben rögzít – hátha ki lehet belőle hozni valami jót – kijönnek az apró részletek, a mozgókép mégiscsak más lehet, hátha. Szóval kamera állványra, és amíg az rögzít, és bőszen fényképezhetek. Így volt a mizsei menet kapcsán is. Tegnap a képek kerültek fel – és megvallom, jónéhány kép kontrasztját elba…nánoztam, mert egyrészt este csináltam, és fáradtan nem tűnt fel a dolog, másrészt a videón járt az eszem, hogy vajon milyen lesz. A videó elkészült, lentebb láthatjátok…. nem a legtökéletesebb, de sem a kamerát, sem a vágószoftvert nem kezelem még biztosan. Mostmár pedig még egy kötelességem lesz: a képeket újra előveszem, és a galériába töltéshez rendesen utánhúzom őket.

Szabadkozás, szájtépés helyett íme a videó:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

6 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 5 (6 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


4 megjegyzés »

 • avatar
  szeky_tarsasag mondta:

  Nekem-nekünk nyilván tetszik ez – de ebben a témában mi nyilván nem tudnánk minden elfogultság nélkül véleményt nyilvánítani. De azért talán az elfogulatlan szemnek (és szívnek) is szép lehetett ez. :wink:

 • avatar
  Benbe mondta:

  Nagyon jó snittek vannak benne, de nekem jobban tetszene egy olyan verzió, amiben tényleg csak az érdekes részek szerepelnek. Az elején Kispest legalább négy perc, de egy is elég lenne. Az ócsai bejárat az tökéletes, mind hosszban, mind kompozícióban.

 • avatar
  Stauffenberg mondta:

  Én mint hivatásos fotós és filmes mondom, hogy nem rossz ez első próbálkozásnak! Ha elfogadsz pár építő jellegű kritikát akkor a következő videód már egészen biztosan nagyon jó lesz!

  Voltak felvételek melyeknél az ég nagyon csúnyán kiégett (értsd: túl világos volt) aminek következtében az adott terület visszafordíthatatlan adatvesztést szenved, tehát abból a fehérből már sosem lehet, utómunkával sem kevésbé rikítót csinálni. Ennek megelőzésére találták ki az ND szűrőt, mely létezik hagyományosan objektív elé csavarható változatban, és olyanban is amely csak egy lap és adapter segítségével tehető fel a fényképező/videokamera elé. Ebből is az átmenetes változatot ajánlom, mert elég drasztikusan visszafogja a csúcsfényeket, szóval csak az ég kiégését akadályozza meg (illetve szép mély kék színt ad neki), a földön zajló események színeihez nem nyúl.

  A másik tanácsom pedig, hogy valóban érdemes kigyomlálni a túl felesleges részeket, mert lassítják az ütemét a filmnek. Továbbá érdemes keresni a hagyományos mellett a teljesen szokatlan nézőpontokat is.

  Jó videó volt, kíváncsian várom a következőt! :)

 • avatar
  Stauffenberg mondta:

  Ja és amit elfelejtettem:

  Az utómunka során bátran állíthatsz a videó színein épp úgy ahogy egy fotó esetén tennéd. Kontraszt, telítettség, szaturáció, stb. ezeket mind lehet állítani, csak közben figyelni kell a videóra is, nehogy kódolás után vedd észre, hogy valami nem stimmel.

  A fakóból könnyen lehet meleg, barátságos színeket varázsolni, ami jobban is illik egy ilyen napos felvételhez mint ami a videón látható. :wink:

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.