Főoldal » Szimulátorok, Virtuális Vasút

BVE 4 – Central Line

IST 2009 szeptember 9 3 megjegyzés

central_lineAz openBVE-re való odafigyelés mellett könnyen feledésbe merül az, hogy a BVE régebbi verziói is még élnek és virulnak a rajongók között. Bár az openBVE jóval több funkciót, lehetőséget jelent a fejlesztőknek, ez sokkal több munkával is jár együtt, talán ezért is maradnak még néhányan a BVE4-re való fejlesztéseknél. Ennek egyik eredménye a nyáron megjelent londoni Central Line vonal, amelyről abszolút megfeledkeztem, pedig megérdemli, hogy megemlítsem ezeken a hasábokon.

A pálya persze nincs még készen, hiszen a Central Line meglehetősen nagy kiterjedésű. A jelenleg letölthető verzióban West Ruisliptől indulunk és Perivale-be érkezhetünk meg, ez négy állomásnyi távolságot jelent. Ez gondolom nem tűnik soknak, viszont ha hozzátesszük, hogy hét kilométeren át vezetünk közben, akkor azért máshogy néz ki a móka. A tervek szerint első körben White City-ig építik meg, sőt, talán Liverpool Street-ig, de az biztos, hogy visszafelé is megy mehetünk majd a járatokkal az Ealing Broadwaynél lévő másik nyugati végállomásig. A pálya vonalvezetése a valóságnak megfelelő, hivatalos adatokból dolgoznak a készítők. Természetesen mindegy egyes állomás egyedileg lesz kidolgozva, azaz nem ugyanazokat fogjuk látni. A tereptárgyak, állomások elkészítése kézi mérés alapján történik, tényleg a valósághűségre törekednek a fejlesztők az ígéretek szerint.  A kidolgozás nekem elsőrangúnak tűnt, elég kellemes textúrákat sikerült összehozni, a peronon várakozó utasok sem pixelhegyekből állnak. Saját jelzőket is kap a pálya, sőt, a metróvonal melletti nagyvasúti vonalakat is kidolgozzák: jelen verzióban például Class 66-ossal is találkozhatunk. Persze aki openBVE-t használ annak sem kell elkeserednie, hiszen teljes kompatibilitást ígérnek.
A vonalon 1992 Stock szerelvényekkel közlekedhetünk, amelyikből mondjuk túl sokat nem fogunk rálátni a pályára. Egy fejforgatási lehetőség mondjuk jól jönne, remélhetőleg ez az openBVE későbbi 3D-s vezetőállásaival majd megvalósul a jövőben.

Összefoglalva: kellemesre sikerült az első rész, mindenkinek ajánlom kipróbálásra, letölthető a BVE Routes & Trains honlapról.

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


3 megjegyzés »

 • avatar
  pre-zli mondta:

  Nekem meg továbbra sincs olyan számítógépem, amin rendesen futna akármelyik BVE is!

 • avatar
  lizard mondta:

  Miért?

 • avatar
  pre-zli mondta:

  Videokártya probléma. Két állásos a dolog: vagy a régi drivert használom, és akkor működik a BVE, viszont lépten-nyomon összeveszik a kártya az alaplappal, így gyakorlatilag a gép az idő túlnyomó részében használhatatlan, vagy az új drivert használom, amely esetben viszont minden frankó, kivéve a BVE-t, ahol minden objektum egyik sarka valami oknál fogva a képernyő bal felső sarkába kerül, akár structure viewerben, akár track viewerben, akár magában a BVE-ben nyomulok. Praktikusan élvezhetetlen. Ezidáig nagyjából orvosolható volt a dolog egy kőkorszaki laptop segítségével, az viszont nemrég jobb létre szenderült, úgyhogy nálam nincs többé BVE. Sajnos.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.