Főoldal » Hirdetés, Lapszemle, Könyvbemutató

Vasutas dekameron

IST 2009 szeptember 13 5 megjegyzés

vasutas_dekameronA szolnoki kiállításon jött oda hozzánk Borsi István a Vezetőálláson című könyv szerzője, MÁV mérnök és főtanácsos, aki magával hozta az új kötetét és rendelkezésünkre bocsátott néhány példányt. A címe Vasutas dekameron, ami sokat sejtetőnek hangozhat azoknak, akik nem csak álmodozni jártak irodalomórákra, hanem egy-két dolgot magukba is szívtak. A könyv ezen a téren nem okoz csalódást tartalmilag, néhány fejezete kedvéért simán ki lehetne tenni a 18-as karikát.  A kötetben rengeteg történet van, melyek között a kapcsolódási pontot talán az jelenti, hogy vagy a vasúton történteket olvashatjuk el benne, vagy vasutasokkal zajlottak az események, mindenesetre erkölcsre ne ebből tanítsuk a gyerekeinket. A stílus közérthető, nincsenek agyoncizellált mondatok, nekem mégis nehezen áll össze a kép, hogy miért pont azok a sztorik kerültek a kötetbe, amelyek. A 200 oldalnyi szöveget rengeteg – őszintén szólva nem túl jó minőségű – fekete-fehér kép tarkítja, amelyek bennem ismét csak az össze-visszaság képét erősítették meg: nincs ugyanis közük a történetekhez, vasúti fotók, emlékképek, egyebek.
Akit érdekel a Vasutas dekameron, az hívja bátran a szerzőt a 06-30/903-6910-es telefonszámon, nála 1400 forintért juthat hozzá a könyvhöz.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


5 megjegyzés »

 • avatar
  Garamvölgyi Gábor mondta:

  A címlap képe vajon miért lett tükrözve? :smile:

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Nem én voltam, azt elhiheted. :-)
  Biztosan megvan neki a szakmai magyarázata.

 • avatar
  Ibigoo mondta:

  Bele lehet olvasni valahol?

 • avatar
  kondor mondta:

  Hiába hívom,ki van kapcsolva,vissza nem hív hangpostáról…

 • avatar
  kondor mondta:

  Felvette,előző hsz.érvénytelenítve:)))

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.