Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir

Mallet 0e-ben

crash 2009 október 19 10 megjegyzés

bachmann2662Van egy modellgyártó, akin nem tudok elmenni. Más modellgyárak csődölnek, összeolvadnak, panaszkodnak – a Bachmann bezzeg nem. Hónapról-hónapra jelenteti meg a magasabbnál magasabb színvonalú modelleket. És az emberek veszik. Miért? Szerintem azért, mert olyat gyárt, amit más nem, és azt is olyan minőségben, hogy a többi modellgyár csak távolról ugatja a témát.

És újabb modellt jelentettek be ismét: egy mallet gépet, keskeny nyomközön. A Bachmann nagyon jó lóra tett, amikor a 0n30, vagy 0e méretben elkezdte forgalomba hozni a modelljeit: nullás méret, rendkívül precíz részletek, azonban a keskeny nyomközből adódóan 450mm-es íveket is lehet használni. Nos, most egy osztott keretes, 2-6-6-2 (1C’C1′) tengelyelrendezésű gép képeit lebegtették meg. Három dolog, ami meglepő: még mindig elcsodálkozom a képek alapján a részletességen, másrészt pedig, hogy ez a majd’ negyven centiméteres modell simán elmegy 450mm-en – de arról ne is beszéljünk, hogy mindezt $500 körül tervezik vesztegetni.

Egyet modhatok: várom.

bachmann2662

Kép: Bachmann

4 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 5 (4 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


10 megjegyzés »

 • avatar
  morhange mondta:

  Ehh, szép kis ára van. Amúgy a válság idején sokszor láthatjuk azt a tipikus dolgot, hogy a cégek mit tesznek fennmaradásuk érdekében, két fő verzió van: 1. csökkentik a kiadásokat nem mernek többet vállalni 2. merészek, mutatják hogy megy nekik minden, véletlenül sem panaszkodnak, még jobb dolgokat állítanak elő mint eddig, befektetnek. Szerintem a Bachmann az utóbbit próbálta meg és ezek szerint sikeresen.

 • avatar
  crash ( a szerző ) mondta:

  Az ötszáz dolláros ajánklott ár kétharmadáért már biztos meg lehet kapni. A kétszáz dolláros mozdonyokat 120-150 dollárért meg lehet kapni.

 • avatar
  ArtofNoizz mondta:

  Több modellgyártó messze magasabb minőséget produkál. A cég mögötti tőke teszi lehetővé az újabb modellek kihozatalát. Ezek a modellek Diecastból és fröcsiműanyagból épülnek fel, amelyekhez a szerszámkészítés baromi drága. A Bachmann-nál sok az apró, rendkívül bosszantó konstukciós hiba, valamint a tömeggyártásból eredő összerakási problémák.

 • avatar
  ArtofNoizz mondta:

  Ja, de örüljünk neki!!!!:mrgreen:
  Amúgy nekem nem tetszik ez a nagyon westernes, szivarszerű mozdony. Jobban bírom a kis, zömök, kéttengelyeseket.

 • avatar
  crash ( a szerző ) mondta:

  Jó, mondjuk Neked a porterrel nincsenek jó tapasztalataid, de a haveri körben futkároz jónéhány Bachmann gőzös, és igencsak meg van mindenki velük elégedve. Annyit még hozzátennék, hogy a Porter az egyik első modellje volt a Bachmann-nak 0e-ben. Azóta azért születtek olyan legendás modellek, mint a Consolidation. Az nagyon ott van.

 • avatar
  Nygma mondta:

  Miért $500 nem is sok szerintem. 0e végülis nem annyira népszerű méretarány. Amire én még kíváncsi lennék hogy a Bachman kínai vonala mennyire megy. Nem igazán ismerek más gyártót akinek kínai termékei lennének:
  http://www.bachmannchina.com.cn/

 • avatar
  ArtofNoizz mondta:

  Ha csak a Porterrel lett volna gond…A Consival egy nagy probléma van, hogy könnyű a szerkocsija ezért a kitérőkön gond van vele.
  Nygma, a 0e elég népszerű és a jövőben még népszerűbb méretarány, ne a hazai H0 őrületből indulj ki -a modellbörzén 5000 ugyanolyan Fuggerth Szili jön veled szemben- és ne is az idióta angol méretekből. A keskenynnyomközben pont az a jó, hogy kis helyen tudsz megvalósítani egy vasútüzemet. 1:45-ben pedig már jóval részletgazdagabb minden. Egyébként a Mallet $400 alatt van a bachmann oldalon.

 • avatar
  crash ( a szerző ) mondta:

  Hát… megmondom őszintén, én ezzel a szerkocsi-problémával nem találkoztam.

 • avatar
  ArtofNoizz mondta:

  Hááát..mondjuk én két napon keresztül moduloztam vele és a bachmannos kocsikkal….pille súlyúak…

 • avatar
  Nygma mondta:

  Akkor majd legközelebb figyelek a kiállításokon és keresem a 0e modulokat. Eddig egyet láttam egy pécsi kiállításon. Mondjuk Magyarországon most nem járok ilyenekre.

  Képek tőled vannak valahol?

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.