Főoldal » Szimulátorok, Virtuális Vasút

WoS 2 frissítés

IST 2009 október 30 7 megjegyzés

wos2_200Hopp, erről majdnem lemaradtam: szerdán megjelent a World of Subways Volume 2 nevű metrószimulátorhoz (értelmesebben mondva a berlini U7-eshez) az 1.2-es javítás, amely a program honlapjáról szedhető le. Figyelem! Az angol változattal rendelkezők lehetőleg az english verziót próbálják, ami csak az angol nyelvű honlapról szedhető le (azaz innen), a németen a német verzióhoz való van. Szolgálati közleménynek vége, úgyis inkább az az érdekes, hogy mit módosítottak a programon.

Elsősorban a hangokat, az F90-es ugyanis kompresszorhanggal bővült, valamint a szűk ívekben hallani fogjuk a kerekek csikorgását, ami azért eléggé meg tudja növelni az élményt. Ami inkább fontosabb, az az, hogy megjelennek végre előttünk a számítógép által vezetett vonatok, így ha túl gyorsak vagyunk, akkor vörös jelzőbe futhatunk bele és várakozásra kényszerülünk. Ez meglehetősen pozitív fejlemény, végre nem csak szembe fognak jönni a járgányok, hanem előttünk is haladnak majd. Normális vezetéssel mondjuk ezek vélhetően úgysem lesznek észrevehetők, max. speciális pontokon, de a jelzőkezelés valósághűbbé való tétele miatt erre mindenképpen szükség volt. És még egy újdonság ami szívet melengető: végre rövidebb útvonalakon is megnyílik előttünk a vezetés lehetősége, azaz nem kell mindig majd a teljes vonalon vezetnünk ha nem küldetést teljesítünk. Szóval azt mondanám, hogy pozitív a kép, örülök, hogy a City Bus Simulator 2010 megjelenése után ismét tudtak foglalkozni a kötött pályás közlekedéssel.

A javítás egyébként a nevéhez méltóan tartalmaz “apróságokat” is, úgymint:
- a fehér fényű jelző csak akkor fog működni, ha az ajtók be lettek zárva
- az emelkedőkön/lejtőkön való közlekedés fizikája is javult
- javították Rathaus Spandau nevét helyesírásilag
- hiányzó utasok illetve a nem felszálló/leszálló utasok problémája délután négy és öt között megjavult
- a 60 km/h-s sebességkorlátozást mutató tábla Blissestrasse kijáratánál Spandau irányába jobban látható helyre lett telepítve
- megállást jelző táblák a végállomásokon át lettek helyezve
- a hiányzó megállás helyét jelző táblák Rohrdamm, Siemensdamm, Richard-Wagner-Platz állomásokon le lettek telepítve
- az F90-es jármű éberségi, menetszabályzó, sebességelőválasztó hangjai módosítva lettek
- a kürt hangja rövidült

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


7 megjegyzés »

 • avatar
  Peti44 mondta:

  Már 15%. Lassan de biztosan jön lefele.

 • avatar
  morhange mondta:

  Érdekes lehet ez a programírás, ez a délután 4-5 közötti probléma is érdekes :)

 • avatar
  Peti44 mondta:

  Valmit mintha változtattak volna az utastájékoztatáson is. Az indításjelző egy kicsit mintha másképp szólna.

 • avatar
  taurus-1047 mondta:

  A javítás hatására én is újra elővettem a WOS2-t. Örülök, hogy újra foglalkoznak ezzel is. Nálam futott rendesen, akadozás nem volt. Érezhetően jobb a lejtőkön és emelkedőkön a fizika, csak azt nem értem, hogy miért nem változik a “fejünk” állása, meredekebb emelkedőkön szinte csak a vezetőasztalt látni, és utána kell igazítani. Ez így kicsit illúzióromboló. Sajnos a kezelő gombok nagy része még mindig nincs beállítva alapból. A szűk ívek nyikorgása nagyon jó. Remélem a számítógép által vezetett vonatok is tudnak rövidebb szakaszokat is menni, és így találkozhatunk velük a fordítókban. Az utastájékoztató működésén én is csodálkoztam.
  Remélem már dolgoznak a Londoni változaton is, ha így megy a fejlődés akkor egyre jobb lesz! :smile:

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Én eddig még a fordítokban nem találkoztam más géppel, pedig volt olyan, hogy a végállomás előtt várakoznom kellett a szabad jelzésre. Szóval lehet, hogy továbbra is virtuális vonatok járnak csak előttünk?

 • avatar
  KTK-393 mondta:

  Üdv!

  Leszedtem a frissítést,nekem is nagyon bejön,bár előttem haladó vonatokkal továbbra sem találkozom.Egy kérdésem lenne:Nincs meg valakinek véletlenül az eredeti utastájékoztató hang,a egész vonalhoz?Mert én a trsberlin.de oldaláról leszedtem,de abban csak 29 belső hang van,pedig ugye 40 állomás van a vonalon.(a külső hangok mind megvannak a csomagban)Akinek esetleg meglennének a valódi,eredeti hangok,azt megköszönném,ha elküldené,vagy adna egy linket,ahonnan letölthetők.
  Előre is köszönöm!
  KTK-393

 • avatar
  KTK-393 mondta:

  Ja,bocsi,ezt elfelejtettem:)
  E-mal: flr726@vipmail.hu

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.