Főoldal » Szimulátorok, Virtuális Vasút

Két RS/RW kiegészítő lemez

IST 2009 november 13 Nincs megjegyzés

Class60coverKorábban már morfondíroztam azon, hogy a csak letölthetőként árusított járművek Rail Simulatorhoz illetve Railworks-höz miért nem kerülnek kiadásra hagyományos, dobozos termékként is. Nos, a töprengésnek ezennel vége, ugyanis a Class 66-os nagy sikere után most a Class 60-as brit dízelmozdony kerül kiadásra a JustTrains kiadó által. Fájdalom, ezúttal nem jár új pálya is a mozdony mellé, mivelhogy nem készült azóta hivatalosan publikált darab ilyenből, úgyhogy meg kell elégednünk két teherkocsi fajtával (Cargowaggon IWB és YGB Seacow). Ennek okán elsősorban a tehervonatok kedvelőinek okozhat kellemes órákat ez a kiegészítő lemez, mivel a Class 60-as is alapvetően ilyen üzemet lát el a briteknél.

A kiegészítő érdekessége, hogy mind Rail Simulatorral, mind RailWorks-szel működik, tehát bármelyik programot birtokoljuk, tudunk vele játszani. A küldetések száma viszont eltérő, RS esetén 16, RW-nél 15 feladatot teljesíthetünk, ami azért így elsőre korrektnek tűnik, bár a gonosz énem biztosan érdeklődne, hogy ebből mennyi a Free Roam küldetés, azaz a szabad vezetés mindenfajta előre meghatározott tevékenység nélkül. Mondjuk még így is simán összejöhet szerintem legalább 10 óra játékidő. Ezt azonban tesztelni csak november 27.-től lehet, ekkor jelenik meg ugyanis a dobozos verzió a briteknél.

newcastle_york_modernMásik kiegészítő is van viszont ami ráadásul meg is jelent a napokban: ez a már korábban beharangozott modern változata a Newcastle-York pályának.  Az útvonal alapvetően része mind az RS-nek, mind az RW-nek, viszont inkább gőzösökkel járhatunk rajta. Most kiépítésre került a felsővezetékrendszer (hozzá való mozdonyt vagy motorvonatot azonban nem sikerült építeni), modern épületek jelentek meg a pálya mellett, a vágányutakat, -elrendezést is módosították a jelenlegi állapotok szerint. Természetesen kicserélték a jelzőket, beállították az új sebességhatárokat is, valamint építettek hozzá egy kisebb szakaszt Darlington North Roadig. A DVD kiadása szintén november 27., jelenleg csak a letölthető változat érhető el.

Következzen a lényeg, mert tudom, hogy ez motoszkál az agyakban: a Class 60-as kiegészítő lemez ára 25 euró (kb. 7000 forint), a Newcastle-York pályáé 30 euró (kb. 8400 forint). Magyarországon ez sok, külföldön ez reális, ezt lassan már megtanulhattuk. Eddig sem mi voltunk a célpiac, eztán sem leszünk azok.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.