Főoldal » Stratégiák, Virtuális Vasút

A-Train 9

IST 2009 december 11 1 megjegyzés

atrain_screen_03Már napok óta figyelgetem az A-Train legújabb részének a honlapját, mert ígértek néhány dolgot december elejére, ami végülis tizedike lett. Mí korábban a weboldal mindössze egy képből állt, most már videók és képek is megjelentek a 2010-ben megjelenő programról, amely ezúttal már a 9-es számot viseli magán. Információ még túlzottan nincs sok, a bemutatott anyag viszont teljesen kellemes ahhoz képest, hogy egy stratégiai programról van szó, amelynek stílusa bár eltér a tycoon sorozatoktól megszokottól, mégis elég nagy rajongótábora van világszerte.

Amin néztem egy nagyot elsőre az a 2560*1600-as méretű képek amelyek a játékból lettek átemelve, másrészt az 1920*1080-as videók sem megszokottak promóciós célokra még a mostanában már széles körben elterjedt nagysebességű internet korában sem. Harmadrészt igen pozitív benyomást keltett az is, hogy a program menüi angolul szerepeltek, ami talán-talán azt jelenti, hogy az új rész nem fél éves késéssel fog megjelenni az európai boltok polcain, bár erre azért nem vennék mérget.

A Next Generation (új generáció) alcímű progi grafikája igencsak korrekt, már ha figyelembe vesszük azt a megkérdőjelezhetetlen tényt, hogy nem szimulátorról van szó, bár stratégiáktól eltérően a kameranézetünk lehet olyan is mintha mi vezetnénk a járgányokat. Amiből rengeteg van. Mármint típusból. Valamelyik bemutató videón a pálya mellé felsorakoztatták a készletet (Shinkansenek, gőzösök, dízelgépek, elővárosi szerelvények…), bár csak pár másodpercig mutatják, de meggyőző.
Bejött az időjárás és a napszakváltás bemutatása is, az árnyékok növekedésére ahogy megy le a nap sok más program is gondolhatna, csakúgy a fokozatosan felkapcsolódó lámpafényekre az irodaházakban. Az a videók alapján is látszik, hogy ezerrel építhetünk vasúti síneket, állíthatunk hadrendbe teherautókat vagy buszokat is, bár nyilván én inkább a vonatokra koncentrálnék. A környezet kidolgozása rendben van, a városok meglehetősen változatosak, bár a Big Ben kissé furán mutat a dombtetőn, meg a hatalmas napkollektorok is a város “közepén”, de ezeket én simán elnézem.

Mint ahogy említettem, a szoftver megjelenése még kissé odébb van, van ahol 2010 első negyedévére, van ahol 2010 tavaszára teszik. Mármint Japánban. A többi majd kiderül később, ezek alapján jó mókának tűnik az A-Train 9. része.

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    Briko mondta:

    Vedd úgy, hogy elő van rendelve:???:

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.