Főoldal » Sajtóközlemény, Vasút, Vasúti hír

Coradia Lint a német ingázóknak

IST 2009 december 15 4 megjegyzés

CoradiaÚjabb 16 Coradia Lint regionális vonatot szállíthat az Alstom a német ingázóknak.
A német vasutaktól kapott megrendeléssel ünnepli regionális vonatszerelvényei gyártásának 30. évfordulóját a francia járműgyártó.
Immár 30 éve tervez és gyárt regionális vonatszerelvényeket az Alstom Transport, amely a Deutsche Bahn-tól kapott 40 millió euró értékű, 16 Coradia Lint típusú regionális vonatszerelvény gyártására és szállítására vonatkozó megbízással ünnepli az évfordulót. Az új vonatszerelvények a Schleswig-Holstein régió északi részében közlekednek majd 2011 decemberétől. A jelenlegi megrendelés az első részlete annak a tavaly aláírt nagy összegű keretmegállapodásnak, amely értelmében az Alstom Transport összesen 180 Coradia Lint vonatszerelvényt tervez és szállít a német vasúttársaságnak. Az elmúlt 30 év során az Alstom Transport több, mint 3 000 regionális vonatszerelvényt gyártott, amelyek együtt több mint 4 milliárd kilométert futottak, azaz 10 000-szer tehették volna meg a Föld és a Hold közötti távolságot.

04CORRADIA_Germany 

A nagyvárosok és elővárosaik közútjaira jellemző zsúfoltságra és forgalmi dugókra válaszul, az Alstom Transport (és jogelődje) 1979-től gyárt regionális és elővárosi vasúti közlekedésben használható vonatszerelvényeket. Az elmúlt évtizedek során a vállalat e vonattípus teljes skáláját fejlesztette ki, amelynek eredményeként ma, Coradia valamint X?Trapolis elnevezésű vonattípusai már nemcsak megbízható, de egyben kényelmes, nagy kapacitású, könnyen karbantartható és környezetbarát közlekedési alternatívát is kínálnak az üzemeltetőknek, valamint a nap mint nap ingázó utasok millióinak szerte a világon.

08CORADIA_France

Az Alstom Transport által gyártott regionális vonatszerelvények sikerét jelzi, hogy azok nemcsak Franciaországban, de az elmúlt 10 év során egyre több európai ország vasútvonalain is forgalomba álltak. A vonattípus közkedveltségét mutatja az is, hogy az európai üzemeltetők igényeinek kielégítése céljából, az Alstom már nemcsak Franciaországban, de Németországban és Olaszországban is gyárt regionális vonatokat. A Deutsche Bahn által most megrendelt Coradia Lint szerelvényeket az Alstom Transport például a németországi Salzgitterben gyártja majd.

Coradia Nordic. May 2008.

“Ez a megrendelés, a korábban 140 Coradia Lint vonatszerelvény gyártására adott megbízás után, megerősíti a Deutsche Bahn elkötelezettségét e vasúti járműtípus iránt” - mondta Roland Kientz, az Alstom Transport alelnöke. “Örömünkre szolgál, hogy a kiforrott és megbízható részegységekből gyártott Coradia Lint vonatszerelvények nagy népszerűségnek örvendenek az üzemeltetők körében. A több évtizedes hagyományokkal rendelkező, de 2000-ben teljesen újratervezett vonattípusból vállalatunk eddig 470 vonatszerelvényt értékesített elsősorban német, holland és dán üzemeltetőknek. A forgalomban lévő vonatszerelvényeink eddig már 350 millió kilométert futottak” - tette hozzá az alelnök.

Coradia Lint

Az új, egyenként két kocsiból álló Coradia Lint szerelvények dízel erőforrással rendelkeznek és 120 km/órás legnagyobb megengedett sebesség mellett, 130 utas kényelmes és biztonságos szállításáról tudnak gondoskodni. Az új vonatok teljes hosszban alacsonypadlósak. A szerelvényekbe történő ki és beszállást a mozgássérült utasok számára a kocsik ajtajainál elhelyezett lenyitható rámpák, a vonat belsejében való közlekedésüket pedig a kocsik közötti széles és akadálymentes átjárók teszik lehetővé.

TLS_Products_FGW180_exterior_On Line

A kényelmes és biztonságos belső kialakítás mellett a Coradia Lint vonatok másik vonzó tulajdonsága az, hogy az azok építéséhez és gyártásához használt anyagok 95%-a újrahasznosítható, így a vonatok nem terhelik a környezetet 30-35 év múlva, életciklusuk végén.

(Sajtóközlemény, szöveg és képek: Alstom Transport)

3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 (3 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


4 megjegyzés »

 • avatar
  pre-zli mondta:

  Tisztelt német utazóközönség! Tessék majd szíves lenni vigyázni a járművekre, amelyek 30-35 év múlva (elméleti életük végén, ám valószínűleg akkori piaci értékük sokszorosáért) az addigra fennmaradó MÁV hálózatra, azaz az egyvágányúsított, 30 km/órára korlátozott, Budapest-Szeged-Debrecen kör-IC-re kerülnek majd.

 • avatar
  Garamvölgyi Gábor mondta:

  Viccként hat, amit írtál, de sajnos talán tényleg ez lezs. És ez nagy baj… :sad:

 • avatar
  pre-zli mondta:

  Én is kicsit tartok tőle, de nagyon örülök majd, ha 35 év múlva kiderül, tényleg csak vicc marad. (Személy szerint, ha irracionálisan is, de bízom benne).

 • avatar
  VT135 mondta:

  pre-zli,
  Ha 30-35 év múlva ez lenne, akkor addigra már ez sem lenne. :smile:
  Szóval inkább higgyünk abban és tegyünk azért, hogy ne ez legyen.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.