Főoldal » Lapszemle, Könyvbemutató, Vasút

Diesels in Wessex

IST 2009 december 2 5 megjegyzés

diesels_in_wessexFolytatódjék a könyvbemutató sorozatom egy olyan darabbal, amit a képek miatt vettem meg. A Diesels in Wessex nem ígért töménytelen mennyiségű információt, csak képeket az 1960-1980 közötti időszakból. A területet Wessex-nek hívják, amelyen olyan települések találhatók, mint Plymouth, Exeter, Weymouth, Salisbury, Basingstoke, így ebből már kitalálható, hogy az engem alapvetően modern korban érdeklő részről van szó. Ennek ellenére kíváncsi voltam a múltra is és azt gondoltam, hogy ez a könyv segít majd abban, hogy ha régebbi járműveket is be kívánok szerezni majdani terepasztalomra, akkor tudni fogom miből válogassak mint megfelelő nosztalgiajárat. Jó, tudom, hogy most azok futnak amiket megőriztek és karbantartanak, mégis inkább autentikus járműveket kerestem.

A könyv meglehetősen csekély méretű, A4-esnél kisebb, fekvő lapokkal. Oldalanként egy, max kettő kép dominál, pár soros mondatokkal kiegészítve a látottakat. Szerencsére színes az album, így nem tippelgetnem kell a látványvilág miatt. És hogy mik jellemezték a néhány évtizeddel ezelőtti időszakot?  Type 3-as Cromptonok minden mennyiségben, 0-6-0-s D2900 sorozatú dízel tolatógépek, Brush Type 4 dízelmozdonyok (utóbbi talán jobban ismert Class 47-es néven -> napjainkban is fut még jócskán belőle), de természetesen nem maradhatott ki a GWR az angol stílushoz képest talán meglepő Railcar-ja, és megannyi más szerelvény. Érdekes, hogy az a korszak a zöld, aztán pedig kék mozdonyokról szólt, mégsem volt unalmas egyáltalán a vasút világa, hiszen sokfajta típust építettek a britek. Ez a sokszínűség ma is fennáll, csak már nem a britek építik a járgányokat, és persze azok festései is jelentősen különböznek.
A könyv szerzői Tony Molyneaux & Kevin Robertson, előbbi fotózta a képeket, utóbbi pedig összeválogatta azokat. 80 oldal, akciósan mintegy 8 font. Nem az a bombaüzlet, de nekem megérte.

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


5 megjegyzés »

 • avatar
  morhange mondta:

  Jól hangzik, én személy szerint nem szeretem a fölösleges szöveget, a képek beszédesebbek :)

 • avatar
  JZ mondta:

  A címlapon milyen gép van?

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  A címlapon a D827-es Warship van, ami később a Class 42-es besorolást kapta.

 • avatar
  Nygma mondta:

  És azért hasonlít a német V200-asra, mert azt licenszelve építették az angolok.

 • avatar
  morhange mondta:

  Class42-re rákeresve találtam nagyon szép modellt: http://www.tower-models.com/towermodels/ogauge/towercollection/tc12/index.htm

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.