Főoldal » Érdekesség, Modellvasút, Modellvasúti hir

424 H0-ban az MMC-től

crash 2010 január 22 2 megjegyzés

MMC_dsc_0644

Kész, padló. 2010-es újdonságokat nézegetve tévedtem el az MMC honlapjára, és eleinte nem is érdekelt a H0 rész. Azonban ahogy nézegettem a cég 0e dolgait, a H0 részen is szétnéztem, és mit látok? Bejelentették a MÁV 424 modelljét. Neszeneked’ magyar modellezés. Mi jókat vitatkozunk azon, hogy érdemes-e, meg lehet-e csinálni, egyáltalán egy gyárnak megérné-e megcsinálni, mert kicsi a piac, erre az MMC se szó, se beszéd bejelenti, megcsinálja. A magyar modellezőknek nem szólnak semmit, úgy gondolják, hogy az  ő piacukon is van elég kereslet a modellre.

A dolog azért nem fenékig tejföl: az MMC kisszériás gyártó, és modelljei nem a Fleischmann-árkategóriában kaphatóak. Ha az ember meglátogatja a honlapjukat, igen szép modelleket láthat, amelyeknek van egy különlegessége más, kisszériás gőzös-modellgyártókhoz képest: a gépek alkalmasak a mindennapi üzemre.

Nos, hogy a 424 milyen lesz, nem tudni – ugye ismerjük a négy, egymáshoz közel lévő kapcsolt kerék, és az első két futókerék között lévő hengerblokk problémáját – de majd meglátjuk, mi lesz a dologból. És ha nem lesz nagyon csúnya a modell, az N-esek is verhetik az asztalt, hiszen az MMC N-es modelleket is gyárt.

Összeszerelhető kit-ben 800 Euróért vesztegetik, összeszerelve 1650. Lesz négy fajta MÁV, két fajta DR, CSD, ÖBB, JZ, SZD és észak-koreai változat is.

A kép az MMC honlapjáról származik.

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


2 megjegyzés »

  • avatar
    Marcell mondta:

    Mi a honlap cím?

  • avatar
    crash ( a szerző ) mondta:

    Ott van alul, a post alján a link.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.