Főoldal » Sajtóközlemény, Vasút, Vasúti hír

25 százalékos részesedést szerzett az Alstom a Transmashholdingban

Media 2010 március 31 Nincs megjegyzés

02Transmashholding_Gyar2010. március 31. – Egy évvel a francia Alstom és az orosz Transmashholding (TMH) stratégiai partnerségi megállapodásának megkötése után, a francia és az orosz járműgyártó újabb jelentős megállapodást írt alá. A Dmitry Medvedev orosz valamint Nicolas Sarkozy francia elnök jelenlétében megkötött szerződések értelmében, az Alstom megvásárolja a Transmashholding 25%-át plusz egy részvényt. Az Alstom TMH-ban való tulajdonrész vásárlása feltételekhez kötött. Amennyiben ezeket a feltételeket a THM teljesíti, akkor az Alstom 6 hónapon belül 75 millió dollárt fizet a részvénycsomagért. A vételár fennmaradó hányadát, amelynek összege függ a TMH 2008-2011-es időszakban elért eredményeitől, az Alstom 2012-ben fizeti ki.

A megállapodás értelmében az Alstom a Transmashholding anyavállalata, a Breakers Investments BV részvényeinek 25 százalékát plusz egy részvényt vásárolja meg és szerephez jut a vállalat irányításában is.

Az Alstom és a Transmashholding (TMH), a legnagyobb orosz vasúti járműgyártó vállalat 2009. március 31-én kötött egymással technológiai, ipari és pénzügyi stratégiai partnerségi megállapodást. E megállapodásban a felek rögzítették, hogy az Alstom Transport támogatást nyújt a TMH gyártólétesítményeinek modernizációjához, valamint gyártástechnológiai és módszertani támogatást, illetve szakmai know-how-t biztosít 12 THM üzem modernizációjához. Az Alstom és a TMH ekkor döntött arról is, hogy vegyesvállalatot hoznak létre az Alstom Transport és a TMH legkorszerűbb technológiáján alapuló, az orosz vasúti piac igényeire szabott vasúti járművek új modelljének / műszaki platformjának kifejlesztése céljából.

03Transmasholding_Osszeszerelouzem

A Teknologii Relsovogo Transporta (TRT) nevű vegyesvállalatot már nyilvántartásba is vették az orosz hatóságok. A TRT feladata egy, az Alstom Transport és a TMH legmodernebb technológiáját alkalmazó oroszországi vasútijármű- és részegység-fejlesztést valamint gyártást végző központ kialakítása. Ez a gyártóközpont már meg is kezdte egy közös fejlesztésű, akár 200 km / óra sebességre képes, személyvonatok továbbítására alkalmas villanymozdony műszaki tervezését. Az EP-20 villanymozdony képezi majd a műszaki alapját a gyár jövőbeni mozdony termékcsaládjának.

Az oroszországi vasúti járműpiac a legnagyobb Európában. Az ország sínhálózatának hossza meghaladja a 85 000 kilométert, amelyen évente 1,3 milliárd utast és 1,3 milliárd tonna árut szállítanak a szolgáltató vállalatok. A stratégiai partnerség valamint a tulajdonrész vásárlás révén a TMH és az Alstom Transport erősségeik ? a magas szintű technológiai szaktudás és az orosz piac ismerete – egyesítése mellett kötelezték el magukat. A felek célja az, hogy piacvezető szerepre tegyenek szert az oroszországi kötöttpályás közlekedés és vasúti járműgyártás terén.

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.