Főoldal » Vasút, Vasútfejlesztés, Vasúti hír

3 egység a DLR-en

IST 2010 március 22 1 megjegyzés

dlr32012-ben London rendezi meg az olimpiát, aminek a helyszínei közül párat a Dockland Light Rail szerelvényei is érintik. A DLR kihasználtsága már most sem alacsony, főleg a csúcsforgalomban, de az olimpia esetén még durvább zsúfoltság fordulna elő. Így aztán jött az egyik ötlet, hogy a Bank és Lewisham állomások közötti vonalat tegyék alkalmassá háromegységes szerelvények közlekedtetésére, amivel az eddigi kétegységes vonatokhoz képest 50%-kal növekedne meg a kapacitás. Az első hosszú vonat február 23.-án futott ki, a londoni látogatásomkor pedig már javában jártak ekkora hosszban a járatok.

dlr3_1

Mindez persze nem volt egyszerű menet. A munkálatok 30 hónapig tartottak és mintegy 325 millió fontba kerültek, ugyanis olyan dolgokat kellett megcsinálniuk, mint a peronok megnövelése, a pálya és egyéb infrastruktúrák alkalmassá tétele (a vonatok alapban automata üzeműek, nincs bennük járművezető), valamint két szintben elkülönülő elágazás megépítése Canary Warf és Canning Town között. South Quay állomást például kompletten el kellett bontani, ugyanis egyszerűen nem volt hely arra, hogy meghosszabbítsák ott a peront úgy, hogy az biztonságos legyen. A feladatot úgy oldották meg, hogy némileg odébb helyezték az állomást.

dlr3_2

A munkák persze nem álltak meg, további kapacitásbővítő beruházásokra kerül sor Canning Town és Beckton között ami 2011 elejére fog elkészülni. A Bombardier is leszállít 55 új egységet, ezek összesen 100 millió fontba kerülnek, így a már meglévő 94-gyel együtt 149 fogja kiszolgálni az utasokat.

A fotókat 2010. március 18.-án készítettem.

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    morhange mondta:

    Ez tetszik, hogy ha kell akkor csinálják, itt is ez kéne.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.