Főoldal » Szimulátorok, Virtuális Vasút

A4-es RailWorks-höz

IST 2010 március 28 14 megjegyzés

mallardEgyben kiegészíteném, Rail Simulatorhoz is. A JustTrains kiadta a brit A4-es gőzmozdonyt ehhez a két programhoz, méghozzá letölthető, illetve dobozos verzióban is. Az először 1935-ben sínekre kerülő járművet Sir Nigel Gresley tervezte, a szigetországi mozdonyépítés egyik ékkövének tekinthető. Az áramvonalas burkolata teljesen egyedi megjelenést kölcsönzött neki, hírnevét pedig annak is köszönhette, hogy sebességi rekordot állított fel a gőzmozdonyok közül 202,8 km/h-val. Ez a jármű került megépítésre virtuálisan is, hatfajta festésben, hat küldetéssel. Az elkészítésében A4-esen szolgálatot teljesítő mozdonyvezetők is résztvettek, a hangokat is eredeti géptől kölcsönözték. Az ára 15 font, kb 4500 forint, ha minden jól megy akkor itthonra is érkezik majd a dobozos verzióból néhány darab. Egy rövid, bemutató videó is kiadásra került, amelyet lapozás után találhattok meg.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


14 megjegyzés »

 • avatar
  morhange mondta:

  Kövezzetek meg, de szerintem rablás kb 6-10 órányi munkabért elkérni ezért. Nézegettem utóbbi napokban a vonatos játékokat youtubeon, de egyik sem nyerte el tetszésem annyira, hogy több ezret kiadjak értük. Ilyen értékben gta 4, crysis, stb. minőségű játékokat vennék. Azt szeretem ha “él” a környezet, pl nem ua. a textura van végig a pályán az összes oszlopom meg ilyenek. Szerintem a vonatos játékoknak van hova fejlődniük még.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Az a “baj”, hogy ezeket alapvetően nem a hazai piacra szánják, hanem a britre, a németre, ahol 15-20 font nem 6-10 óra munkabért jelent, hanem mondjuk egyet. Ez az összeg számukra könnyedén megfizethető, csak mi állunk ehhez másként. A briteknél pikk-pakk az eladási lista élére került az A4-es, pedig alig pár napja adták ki.
  Érdemes egyébként megnézni a modellvasúti árakat is, simán kiadunk tízezer forintokat egy-egy mozdonyért vagy néhány kocsiért…

 • avatar
  Nygma mondta:

  15 font egy vacsora Londonban, vagy egy iPhone-os előfizetés havi díjának fele.

 • avatar
  morhange mondta:

  Azért nem mindegy milyen vacsora :) vacsora egy kifőzdében vagy hasonlóban vagy vacsora egy elegáns étteremben.

  Modellvasút egy kicsit más tészta szerintem, mert ha ott megveszek egy mozdonyt akkor az önmagában is jó, vannak akik csak gyűjtik ugye, nem csinálnak terepasztalt, de egy szoftver esetében gép is kell hozzá, ami nem olcsó mulatság. Önmagában a szoftver semmit nem ér.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Friss tapasztalat:
  Két pizzát ettünk a párommal (tányéron elférős fajtát) pizzázóban, ittunk egy-egy limonádét hozzá és fizettem 22 fontot. A hely tömve volt emberekkel, diákok és idősebbek is ettek ott bőven. Mindez Greenwichben.

 • avatar
  Nygma mondta:

  Értelem szerűen egy középárat adtam meg. Ennél lehet olcsóbb is meg lehet drágább is, de ez mondjuk mérvadó. Ismerősökkel elmentünk 4-en magyar étterembe Londonban a Soho-ban, 1 üveg villányi bor, közösen egy előétel, főétel, desszert és a vége lett 140 font. Persze nem mindennapi.

 • avatar
  morhange mondta:

  Itthon ha rendelünk pizzát 3500-4000 ft-ból kijövünk úgy, hogy mindenki jóllakik (4en vagyunk), ehhez kapunk ingyen 1l gyümilét, persze nem téveszt meg senkit, benne van az árban elosztva.
  Nem tudom milyen az a Greenwich környék, drága-e vagy sem, de ha ilyen egyszerű kaja 22 font akkor az a 15font a játékért nem sok, átszámolva itt talán úgy 1000-1500-ért lenne arányos árban. Ez az ár már meggondolandó lenne.

 • avatar
  Nygma mondta:

  Szerintem jól számolod. Van aki már épített ilyen kiegészítőket? Mennyi munka lehet egy ilyen kiegészítőben?

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Itthon szerintem 3000 forintnál húzódik meg az a határ, amit hajlandók viszonylag könnyen kifizetni az emberek egy szoftverért.

  Amikor voltunk Londonban pont volt egy kisebbfajta felhördülés azon, hogy a nagy válság közepette liftkezelőt kerestek talán valamelyik minisztériumba évi 17 ezer font (kb 5 millió forint) fizetésért. A meló gyakorlatilag annyi, hogy a megfelelő gombot kell megnyomni, esetleg néha egy-két kedves szót váltani.

 • avatar
  morhange mondta:

  Válság idején kell a foglalkoztatottság növelése, mert ha csak egy embernek is de lesz munkája, aki majd többet fogyaszt ezentúl, mert van miből, ha nő a fogyasztás nő a gazdaság is.

  @Nygma

  Ezt nagyon nehéz behatárolni, van pár programozó és játékfejlesztő ismerősöm. Függ, hogy milyen programhoz készül a kiegészítő, mennyire bonyolult hozzá építeni valamit, aztán persze függ hány ember van rá, hogyan oszlanak el a feladatok, aztán mivel nem ingyenes a dolog, szóval kereskedelmi, ezért megint csak más eset, mint mondjuk egy bve kiegészítőt hobbiból megírni.

 • avatar
  Nygma mondta:

  @IST: 17E az nem sok, áltagkereset 20-25E. Ez bruttó éves, bár ebben a keretben asszem csak 19% az adó. 17E éves fizetés havi 1137. Ha azt veszem hogy egy szoba vagy garzon nem igazán van Londonban havi 600 alatt, akkor látható hogy ennél olcsóbb nem igazán lehet.

  @morhange: Azért kérdeztem, mert vegyuk azt hogy valaki nem hobbiból csinálja, hanem hivatásból. Ehhez mégis kell magas kvalitás. Szóval vegyük azt hogy 1 hónapig dolgozik rajta valaki, az mondjuk 300E forint (fizetés, adó, TB, miegymás). Ha 3000 Ft-ért árulod, akkor 100 darabot kell eladni hogy ne veszíts rajta. És akkor ott vannak még a járulékos költségek mint marketing, dobozos terméknél CD írás, doboz. És akkor még adót nem fizettünk. Nem annyira egyszerű történet.
  Magyarországon mekkora a online community? Egy 424-es kiegészítést hány ember venne meg? Rögtön ki lehet számolni mennyire éri meg.

 • avatar
  morhange mondta:

  Hát igen, nem egyszerű a dolog. Az akiket ismerek cég, csinálnak egy játékot már évek óta, milliókat öltek bele már, de nevenincs cég. Ha mondjuk olyan név áll a dobozon, hogy Activision, EA, Rockstar Games, és hasonlók, akkor már sokkal többet el lehet érte kérni. Ha ilyen nevek állnának egy vonatos játék/kiegészítő dobozán akkor tudom, hogy magas minőséget adnak, megéri a pénzét.

  GTA IV megjelenésekor Guinnes rekordot állított fel az 1 hét alatt befolyt bevételből. Igen, ez egy rendkívül híres játék, nyílván ezért. Ott van pl az FSX amit nagyon jól megcsináltak és megugrott a játék iránti igény. Szerintem ha egy vonatos játékot is nagyon de nagyon frankón megcsinálnának akkor lenne keletje, itt az országban is.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  @Nygma:
  Nem az összeg az érdekes, mert az tényleg nem sok, hanem a munkakör. Azért üljön egy ember az adófizetők pénzén a liftben, hogy a T. képviselő uraknak ha beszállnak a liftbe, ne kelljen megnyomniuk az 5-ös gombot, hanem az az ember nyomhassa meg helyettük.

  A közösség itthon szerintem párszáz, max 1-2 ezer emberre tehető, viszont a jelentős részük nem fizetne szoftverért semmit. Úgyis felkerül előbb-utóbb egy filemegosztó honlapra vagy bekerülne hasonló rendszerbe.

  Van rá azért szerencsére ellenpélda is, a Trainz-hez kiadott Debrecen-Nyíregyháza pálya például egészen sikeresnek mondható szerencsére. Mondjuk az ő itthoni közösségük más, a fórumozók kinézik maguk közül azokat, akik nem eredeti programot használnak. Ez több más vasúti programnál nincs így, függetlenül annak árától.

 • avatar
  Nygma mondta:

  @IST: oly, ez itt Anglia. Ha már rápitítottak a képviselőkre a költségelszámolás miatt, legalább ez maradjon nekik. Remélem legalább valami öreg rókát alkalmaznak akinek amúgy is kicsi a nyugdíja.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.