Főoldal » Élménybeszámoló, Érdekesség, Vasút

Mindenre van példa

IST 2010 március 30 2 megjegyzés

mindenrevanpelda1Vagy ahogy az angol mondaná, Prototype for everything. A vasútmodellezők pont ezért nem mondják rá szinte semmire, hogy márpedig ilyen nincs, nem lehet a terepasztalon ezt meg azt együtt futtatni, pláne nem azon a helyen.
Március 14.-én Portsmouthba utaztunk Londonból a párommal, így a Waterloo állomásra mentünk. Tudni kell erről a helyről, hogy egy fejpályaudvarról van szó (bár Waterloo East néven van átmenő része is egy kicsit odébb), egy hatalmas csarnok alá állnak be a szerelvények, amik szinte kivétel nélkül modern motorvonatok (Class 444-es és 450-es Desirok, felújított 455-ösök, Class 159-esek). A tehervonatok látványa esélytelen hiszen mit is keresnének ott, maximum egy-két különvonatot lehet talán kifogni. Azon a napon azonban egy jól elkülöníthető motorhang ütötte meg a fülemet a tizensokadik vágány környékéről.

A hang annyira más volt, hogy bár a vonatunk indulásáig alig 5 perc volt, én mégis elrohantam megnézni, amit aztán jól is tettem. A csarnokban ugyanis ott ácsorgott egy Class 66-os, járó motorral, ezt láthatjátok a fenti képen. Gyorsan lőttem néhány képet róla, aztán siettem vissza a vonatunkhoz, miközben azon töprengtem vajon mit kereshetett itt.

A választ este kaptam meg, visszaérkezésünkkor ugyanis hasonló zajt hallottam a tömegben, úgyhogy ismét kitérőt tettem mielőtt elhagytuk volna a kapukkal lezárt peronok területét. Ezúttal is egy EWS Class 66-ost fogtam ki, viszont más pályaszámút. Ráadásul emögött egy rakat JNA kocsi is volt, ugyanis pályafelújítás zajlott az állomástól nem messze. Alig értem oda a vonat már húzott is kifele a mozdony nélkül, a szerelvény másik felén is lehetett valami, azt megtekinteni azonban nem volt se időm, se lehetőségem. A 66 124-es még ottmaradt és morgott tovább az állomás esti forgatagában.

mindenrevanpelda2

4 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 5 (4 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


2 megjegyzés »

 • avatar
  pre-zli mondta:

  :grin:
  Legközelebb Portram villamosról kérünk képet bányavasúti pályán!
  Mgj: a Class 66-os modellek N-ben is baromi nyulánk benyomást keltenek, látom, a valóságban testközelből is hasonlóan végeláthatatlanok. Hat tengelyes ez is ugyebár, csak éppen hosszabb, mint másfél Szergej. Ami sajnos azt is jelenti, hogy modellasztalon csőnyábban belóg az R2-es ívbe, mint egy megtermett Z kocsi, visszafogatáshoz meg akkora kihúzó kell neki, mint egy rövidebb állomás.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Na jó, majdnem mindenre. :-)
  De ígérem, ha Toyamában járok egyszer, akkor megpróbálok majd extrém körülmények között villamost fotózni. :grin:

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.