Főoldal » Szimulátorok, Virtuális Vasút

Ryoio-hen

IST 2010 március 1 7 megjegyzés

densha_ryoio_dobozElőször is: végre. Másodszor: léteznek még rendes emberek a Földön.
Nagyjából hat éve ismerem a Densha De Go! sorozatot, ennek néhány darabjáról már írtam is ezeken a lapokon. A készítő honlapját jól ismerem, amit lehetett demót letöltöttem onnan, videókat milliószor megnéztem. Eddig összesen kettő programmal rendelkeztem a sorozatból PC-re (és kettővel PSP-re valamint egyel Wiire), köszönhetően az eBay-nek és Herceg Jani barátomnak. Azonban a legnagyobb kedvenc eddig lemaradt a polcomról azon egyszerű indoknál fogva, hogy a kiadó nem hajlandó azt külföldre értékesíteni és a tiltás miatt Japán boltok sem hajlandók erre. Jól olvastátok: eddig.

A japán villamosos szettem okán még a múlt év végén elkezdtem olvasgatni majd írogatni egy angol nyelvű, de japán N-es vasútmodellekről szóló fórumba, ahol persze azért a nagyvasút is terítékre kerül. Sok emberrel beszélgettem ott és így derült ki, hogy egy svájci úriember éppen Japánba készülődik. Szó-szót követett e-mail útján és megígérte nekem, hogy beugrik egy-két szoftvereket is áruló boltba, megnézi nekem ezt a “beszerezhetetlen” szimulátort, már csak azért is, mert vannak magyar ismerősei “Nagykaniszán”. Én persze biztosítottam arról, hogy amennyiben talál, úgy kifizetem az összes felmerülő költségét, és ebben is maradtunk. Később jött tőle az e-mail, hogy az első boltban nem kapott, de megnézi még egyben néhány nap múlva. Enyhe csalódottság, gondoltam magamban, ha Japánban sem kapni, akkor ennyi volt. A következő pár nap meglehetősen lassan telt, minden nap reménykedve néztem a postaládámat, hátha most beérkezik a várva-várt üzenet. Ami persze be is futott: Nozomi nickű barátom rátalált a keresett példányra, sőt, magának is vett egy Shinkansenes verziót. Innentől kezdve pedig már csak azt vártam, hogy érjen haza Svájcba, ahonnan aztán kerüljön is postára a cucc. Az árát természetesen elutaltam neki, igazán korrekt ajánlatot tett, az persze más kérdés, hogy megfejeltem azt kissé, ezúton is értékelve a fáradozásait. Nagyjából két órával ezelőtt pedig már ki is vettem a postaládámból a kis csomagot.

traffic

Nem lennék őszinte ha azt írnám, hogy nem ismertem korábban ezt a játékot: miután minden kísérletem dugába dőlt, bizony letöltöttem a netről és játszottam vele. Ha egyszer nem kell a kiadónak a pénzem, akkor mi mást csinálhattam volna? Most azonban a lelkiismeretem megnyugodhat, immáron eredetiben is nálam a játék, ráadásul a Windows XP/Vista/7 megnevezés is rajta figyel, úgyhogy a futtatása sem jelenthet problémát. Az ára 1980 yen volt, négy teljesen különböző pályán lehet villamost vezetni, ráadásul ezek között van olyan is, amely egy komplett hálózatot rejt magában. Részletesen majd később mutatom be a játékot, most egyelőre csak örömködtem egyet, teljesült egy réges-régi óhajom.

starting

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


7 megjegyzés »

 • avatar
  Ibigoo mondta:

  Tud angolul a szoftver, vagy a kanjik ellenére érthető h mikor mit akar tőlünk?

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Nem tud, de egyrészt érthető, másrészt könnyen kitapasztalható, harmadrészt az oktató feladatnak köszönhetően tűrhetően el is van magyarázva.
  De azzal megszenvedtem mire rájöttem, hogy hogyan működik a kitérők átállítása.

 • avatar
  Peti44 mondta:

  Várjunk a beszámolót! (Nem lesz sok kicsit a Densha De Go-ból? Ugye tudod miért?)

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Áááá, Denshából sosem elég. :-)
  Na jó, de elég, főleg mert bőven lenne más amiről írhatnék “néhány” sort.

 • avatar
  Peti44 mondta:

  Mondjuk én szeretem a Denshát, ez tény. De én segítek, ha megírod e-mailban, mi is az a valami amiről pár sort kell írni.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Ha gyorsan körülnézek itt a számítógépemnél, akkor itt figyel egy 19-es vasúti fővonal, a Newcastle to York Modern pálya, a Class 60 & Freight Wagons pakk, a Densha De Go 1, de szeretnék írni egy cikket a Simsigről is, valamint a londoni közlekedési múzeumról, stb, stb, stb. Idővel.

 • avatar
  Peti44 mondta:

  Az sok… De a ha akarod, egy pár Densha De Go részről tudok majd írni, mert egyik ismerősöm épp japába ment. Sajnos csak most tudtam szólni, de ha legközelebb megy, szólok előtte.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.