Főoldal » Építés, Modellbemutató, Modellvasút

Ballasztos kocsik LAACUSH-tól

IST 2010 április 25 3 megjegyzés

Talán még emlékeztek pre-zli írására arról, hogy hogyan próbálta meg összerakni a brit ballasztos kocsijait. Lehet belőle bőven mit tanulni, én azonban nem követtem az ő útját. Ketten együtt tíz JJA kocsi kitjét vásároltuk meg az N Gauge Society-től egyrészt azért, mert így jelentős kedvezményt kaptunk, másrészt azért, mert így mindkettőknek összejött egy-egy ötkocsis szerelvény, ami alapvetően valósághűnek tekinthető. Szóval alaposan végiggondoltam az összeépítés dolgát és úgy döntöttem talán nem ezekkel a kocsikkal kellene megtanulni modellt építeni. Egyrészt eszközöm sincs hozzá, másrészt tudásom, harmadrészt pedig időm. Így hát megszületett az elképzelés: a kiteket továbbítottam LAACUSH-nak, aki anno a remot Szergejemet is készítette, aminek a minőségével igencsak meg voltam elégedve. Ő nemrégen végzett is a kocsikkal, így következzen néhány képben, mindenfajta különösebb szöveg nélkül a munkájának az eredménye.

Volt ugyebár a megvásárolt kit, ami alapvetően így nézett ki még pre-zli fotóján:

Aztán kaptam képeket a kocsikról a fő részeinek összeragasztása és lefestése után:

A matricák is felhelyezésre kerültek:

A kocsik megkapták a forgóvázaikat is, így alkalmassá váltak a sínre helyezésre:

Eztán jöhetett a koszolás, hogy kissé élethűbbek legyenek:

Az öt kocsi egyébként két fajtát rejteget, ugyanis az egyikük egy generátoros kocsi, ennek háza látható az egyik kocsi végén.
A fentiek után kaptam meg a kocsikat egy meglehetősen egyedi dobozban:

Itthon pedig felraktam a modulomra egy Freightliner Class 66-os mögé mind az ötöt. A teljes szerelvény hossza nem éri el az egy métert. A modul még nincs kész, de már kezd hasonlítani ahhoz, amit szerettem volna összehozni:

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


3 megjegyzés »

 • avatar
  pre-zli mondta:

  Hajaj! Alaposan beelőztetek! Gratula Laacushnak a nagyon szép munkáért! Nálam az első próbálkozást leszámítva még teljesen két dimenziós a szerelvény, bár épp tegnap este olvastam újra Grahame Hedges cikkét a márciusi Model Railben ugyanezekről a kocsikról, és papíron sokkal egyszerűbbnek tűnik az összerakás, mint valójában, úgyhogy a késztetés megint megvan a folytatásra. Csak idő kéne! Minden esetre jól néz ki ez a szerelvény így – egy DRS Class 37-es mögött is megnézném egyszer.

 • avatar
  Nygma mondta:

  Beleköthetek a modulba: angoloknál inkább birkák vannak, szóval tehén pajtásokat majd cseréld le. És az egyes földterületeket, kerítéssel, élő sövénnyel vagy kőkerítéssel válaszd el.
  Jók a kocsik, érdekes hogy ezek már az Y25-ös forgóvázat kapták nem azokat a fura angol keretes forgóvázakat. Látszik új gyártmányok.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  @Nygma:
  Modul témában jók az észrevételek, azonban ez nem brit modulnak készül. :-) Az angoloknál amúgy én jóval több lovat láttam a sínek mellett mint birkákat (egyébként vettem egy doboznyi N-es birkát is a bocik mellett), utóbbiakat inkább egy új-zélandi modulon lehetne hasznosítani. :grin:

  @pre-zli:
  Sajnálatos módon nincs DRS Class 37-esem.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.