Főoldal » Érdekesség, Vasút

Képek Japánból

IST 2010 április 14 7 megjegyzés

Úgy tűnik a tavasz sokak kedvét meghozta ahhoz, hogy publikálja néhány közel- vagy régmúltban készült fotóját nálunk. Ennek én speciel nagyon tudok örülni, jó látni azt a színességet, amelyet a különböző helyek egymástól teljesen eltérő vasútjai tudnak mutatni. Ezúttal Fizel Zoltán örvendeztetett meg némi képadaggal a világ túlsó feléről, egészen pontosan Japánból. Próbáltam belőni a járműtípusokat, remélem nagy hibákat nem követtem el, azért nem egyszerű a beazonosításuk. A továbbra kattintva bújik elő a galéria.

[nggallery id=47]

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


7 megjegyzés »

 • avatar
  morhange mondta:

  Jó képek nagyon.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Na igen, ide el kellene jutni egyszer.

 • avatar
  polamalu mondta:

  kedves IST az első 700-nál mellé löttél az nem az. Meg ne kérdezd a pontosa típust, de ígérem utána nézek.

 • avatar
  polamalu mondta:

  Bocs utána néztem az is 700-as, de az a HIKARI fantázianevű a második a NOZOMI. Ez utóbbi az újabb. Uticél Kansai Airport Osaka-Hiroshima station(pontosabban Kaita-cho)

 • avatar
  polamalu mondta:

  Az Area Pass valóban nem olcsó, de ha valaki úgy megy ki, hogy utazgatni akar annak feltétlenül megéri. Kint a tömegközlekedés nem olcsó, de legalább megbízható és színvonalas :smile:

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Huhh, már megijedtem, hogy elszúrtam, de akkor mégsem. :smile:
  Azért a villamosokon meg a motorvonatokon törtem ám a fejem rendesen.

  A jegy/bérletárak kérdése mindig izgalmas témakör, valóban nem árt hozzá tudni, hogy mit is nyújt ennyi pénzért az adott fajta szelvény és ez hogyan viszonyul az ottani árakhoz.

 • avatar
  polamalu mondta:

  Akkor egy kis bepillantás.
  Az, hogy másodpercre pontosan érkezik és indul, gondolom nem újdonság. Elektromos csatlakozások az ülésekhez az utazás közben dolgozókra gondolva. Az utazás alatt kiskocsin tolják körbe az üdítőt és a rágcsálnivalót. Amikor végigértek egy szemetes kosárral jönnek és összeszedik a maradékot. A kocsikban kávé, üdítő automaták. Pelenkázók, most kapaszkodj mosógépek, dohányzó “szobák”. Tisztaság, kedvesség. Azt nem tudom tudjátok-e, hogy a vonatokat nem fordítják, hanem az üléssorok fordíthatók 180 fokban és így a végállomásokon a kalauzok forgatják menetirányba újra az üléseket. A kalauz belépésnél és kilépésnél meghajol “köszön” és elnézést kér, hogy megzavar az utazásban miközben elkéri a jegyed. A pályaudvarról, csak érvényes jegy birtokában tudsz kimenni, ott is megköszönik az utazást. Természetesen mindenhol rend. Azt nem mondom, hogy mindenhol könnyű külföldiként tájékozódni, és angolul sem igen akarnak megszólalni, egy két kivétellel. Összefoglalva 21. századi, kulturált, pontos, minőségi és drága “legalábbis nekünk” Osaka-Hiroshima 300 km kb 20.000 Ft csak oda. Persze nagy élmény. Videóm van de rövid és nem a legjobb minőség. Persze, amennyiben érdeklődés van nagyon szívesen :smile:

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.