Főoldal » Vasút, Vasúti hír

Különvonat a kecskeméti kisvasúton

crash 2010 április 19 Nincs megjegyzés

dsc_4168Ebben az évben Hazánkban kerül megrendezésre a FEDECRAIL konferencia. A FEDECRAIL angol meghatározása European Federation of Museum & Tourist Railways, ami magyarul a múzeum- és turistavasutak európai szövetsége kifejezést takarja. Ennek a szövetségnek a MÁV Nosztalgia Kft is a tagja, és most ő látja vendégül itthon a szövetség többi tagját. A rendezvény alkalmából számos programot szerveznek a résztvevőknek, amelyek a hazai vasútbarátok érdeklődését is felkeltheti – persze nem résztvevőként, de aki jókor van jó helyen lehet, hogy láthat érdekes vonatokat.

A szövetség honlapján – http://fedecrail.org/ – részletesen szerepel a program. A résztvevők ellátogatnak a szentendrei skanzenbe, meglátogatják a Gyermekvasutat, nosztalgia-villamosoznak Budapesten és Szegeden, és utaznak a bugaci kisvasúton. Én ez utóbbira kaptam fel a fejem – vonat fog közlekedni a bugaci kisvasúton?

A fedecrail.org adatai szerint április 25-én a Gyermekvasutat látogatja meg a vendégsereg, 28-án pedig villamos vontatású vonattal (ez gondolom Leós menetet jelent) elutaznak a kecskeméti kisvasútra, onnan pedig Szegedre nosztalgia-villamosozni. A program ( http://fedecrail.org/en/index_en.html ) nem tudom mennyire bztos, mert a LCGB angol vasútbarát klub oldalán ( http://www.lcgb.org.uk/html/overseas.htm ) megjelent adatok szerint a bugaci vonatozás szerepel ugyan a programok között, de a rendezvény 27-éig tart, tehát ellent mond az előző – a hivatalos – honlap adatainak. Egy biztos: Április 25-28 között érdemes leskelődni a felsorolt helyszíneken, hátha láthatunk valami érdekeset.

Ha valaki tud valami konkrétumot, kommentbe tegye közzé, értesülhessünk az eseményekről mindannyian.

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.