Főoldal » Egyebek, Virtuális Vasút

Turbo Trainz

IST 2010 április 2 3 megjegyzés

turbotrainzNem, nem, ez már nem az április elsejei bejegyzés. A Trainz szériát jegyző N3V Games adja ki hamarosan a Turbo Trainz névre hallgató játékot, ezúttal azonban elhagyják a számítógépeket és tiszteletüket teszik Wii-n, valamint iPhone-on. Az eddig olvasott infók alapján én azt kívánnám, hogy bár ne tennék. Egy szimulátort simán el tudnék képzelni mindkét konzolra, de ezt a nemistudommicsodát inkább kihagynám. Hogy miért is mondom mindezt?

n3v_turbo_trainz_screenshot_6

A Turbo Trainz egy versenyzős játék, annyiban különbözik a hasonló kaliberű programoktól, hogy itt vonatokkal versenyzünk. Természetesen választhatunk magunknak karaktert (az expresszvonattól kezdve a gőzösön át a csajos mozdonyig van itt minden), amelyek különböző “motivációval” és tulajdonságokkal rendelkeznek. Adott a többvágányos versenypálya, amelyen a többi vonattal kell versenyezni a minél hamarabbi célba érés okán. Az utunkat különböző akadályok nehezítik, melyeket alaposan végigszemlélhettek a Turbo Trainz honlapján, én csak néhányat említenék meg: például sirályok visznek el egy-egy pályaelemet, így ott ahol ez hiányzik, kisiklunk. Vagy óriási, a vonatok méretét meghaladó rákok telepednek a sínekre és feltartóztatnak minket. Vagy a négy vágányból csak egy folytatódik, a másik három hegynek ütközik. Vagy… Mindemellett különböző power-up-ok (ej de szép magyar szó ez) kísérik utunkat, amelyeket felvéve különböző speckók állnak majd rendelkezésünkre, így például rakétával lőhetjük majd a másikat. Kicsit Death Rally érzésem kezd lenni a dologtól, főleg azért is, mert ezt sem csak a gép ellen, hanem interneten keresztül mások ellen is lehet majd játszani.

n3v_turbo_trainz_screenshot_11

A képek alapján a grafika nem tűnik egetrengetőnek, bár ez mondjuk a stílusnak tökéletesen megfelel, meg aztán a Wii grafikus képességének korlátai is valószínűleg szerepet játszottak ebben. Tényleg azt javasolnám, hogy nézzetek el a honlapra, vonatos témában ilyet tutira nem mostanában láttatok. Kissé lelombozó számomra, hogy kedvenc témámat ilyen szintre alacsonyítják le, de biztosan jó sok vásárlót nyernek majd maguknak. Én meg eltöprengek azon, hogy egy teszt miatt beáldozzam-e magam és beszerezzem-e valamelyik verziót, vagy hagyjam a csudába az egészet…

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


3 megjegyzés »

 • avatar
  Peti44 mondta:

  Lego Racers vonatos verzó…

 • avatar
  morhange mondta:

  Megnéztem oldalukat, ott azaz intro, hát elég gáz (nekem), ez igazi tömegtermék, maximum annyi köze van a vasúthoz hogy vonat alakú járműveket kell vezetni és hogy kötöttpályás.

 • avatar
  crash mondta:

  Láttam már ennél nagyságrendekkel jobb grafikát is Wii-n….

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.