Főoldal » Élménybeszámoló, Vasút

Magyarszerdahelyi képek

Loree 2010 május 28 5 megjegyzés
Pünkösd hétvégén leutaztam Apukámhoz egy kis család látogatásra Zala megyébe. Mivel szombaton délután szép napsütéses idő volt, gondoltam kiugrok barátnőmmel a falu vasútállomására egy kicsit fotózni meg megmutatni neki, hogy hogyan néz ki élőben az általam lemodellezett megálló. Kinéztem a menetrendbe két vonatot amit érdemes lehet lefényképezni aztán kocsiba pattantunk, mert  az állomás a falutól 3 km-re van és gyalog kicsit sokáig tartott volna kiérni. Magyarszerdahely megálló a Szombathely – Nagykanizsa (17-es) vonalon található, Nagykanizsától 12km-re.
Mikor régebben kint jártam láttam a megálló közelében egy magaslest ami majdnem a vágány mellett van, most úgy gondoltam ideje végre megnézni közelebbről is. Felmásztam rá és kis várakozás után meg is jött az első vonat  egy Bz és egy mellék kocsi formájában ami Szombathely felől jött. Ezután 10 percig még üldögélhettem a magaslesen mire megjött a Zágrábból Bécsig közlekedő Intercity. Miután ezt is sikerült lefényképezni elindultunk vissza a kocsihoz amit az állomáson hagytunk és mire odaértünk már újra le volt engedve az átjáróban a sorompó így még egy nem tervezett gyors vonatot is sikerült lefényképezni, úgyhogy ismét sikerült elkönyvelnem egy sikeres fotózást a kedvenc falum vasútállomásán.
1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


5 megjegyzés »

 • avatar
  Nachtstern mondta:

  Én is a közelből származom, Gelséről.
  A gáztelepi kis dieselmozdonyt nem fotóztad?

 • avatar
  loree19 mondta:

  Azt még sajnos nem, mikor legutóbb arra felé jártam nem volt ott, pedig jó lenne lekapni ahogy rendezgetnek a gáztelepen. :smile:

 • avatar
  morhange mondta:

  Utolsó előtti képen a szerelvény végén lévő kocsik mifélék?

 • avatar
  kisczako mondta:

  Horvát EC kocsik, a Zagreb IC kocsijai.

 • avatar
  hegakos mondta:

  “Horvát EC kocsik, a Zagreb IC kocsijai.” Na mivel én is arrafelé lakom és találkoztam ezekkel a kocsikkal úgyhogy elárulom, hogy mik ezek. Például az egyik ilyen: HZ 61 78 20-70 069-9 (Bee) /2.osztály/ , a másik:HR HZ PP 61 78 39-70 013-6 (ABeemt) /1.osztály/. Remélem segítettem. Üdv: hegakos:lol:

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.