Főoldal » Modellbemutató, Modellvasút

N-es Nohab összehasonlítás

laacush 2010 május 1 3 megjegyzés

 

Két kedves modellező társam jóvoltából került a műhelyembe egy régebbi TRIX és az új KATO Nohab, amikről ha már kéznél voltak készítettem pár összehasonlító képet. Hátha segít azoknak akik fontolgatják a vásárlást.

A TRIX konstukció több mint 20 éve ugyan az, csak a festési variációk száma változik időről időre. Míg a KATO mozdonya a mai kornak megfelelő minden ínyencséggel fel van szerelve. Sárgás színű LED világítás, 6 pólusú digitális csatlakozó a dekódernek, eddig csak H0 méretben megszokott cserélhető pályakotró egy a kupplungos egy pedig a vitrin modell használathoz. Gyönyörűen kialakított tető, ami ugyan nem felel meg 100%-ban egy MÁV-os átalakításnak, de sokkal jobb alap, mint a TRIX-é. Még a ventillátor lapátok is láthatóak a szellőzőrácsokon keresztül. A vezetőállás élethűen van kialakítva, az orr rész kifogástalan és a lámpák is tökéletesre sikerültek. A szétszerelt nézeten látszik a legjobban a moduláris felépítés külön tető panel és orr lámpa, ami sejtetni engedi más verziók kiadását is. Majd meglátjuk mikor lesz magyar verzió. És most következzen a képek.

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


3 megjegyzés »

 • avatar
  crash mondta:

  Napóra vs. Rolex :)

 • avatar
  Szeman Attila mondta:

  A Trix-et minek alakítani? Valami olyasmi mintha lenne.
  Bár igazán nem értek a modellekhez, de ez nem az?:oops:
  http://www.vonatmagazin.hu/?p=16484

 • avatar
  IST mondta:

  Csak egy példa a Trixre: a teteje nem felel meg a magyar mozdonynak.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.